el
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 28-07-2021

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα κερδίζοντας στο «Καραϊσκάκης» τη Νέφτσι με 1-0 και στο Μπακού θα κληθεί να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, υπερασπιζόμενος τη νίκη του στο Φάληρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα παραταχθούν με πολλές απουσίες στο Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο υπάρχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας και αισιοδοξία ότι ο στόχος της πρόκρισης θα επιτευχθεί.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος έχει καταργηθεί ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, επομένως σε περίπτωση ισόπαλου συνολικά σκορ στα δύο παιχνίδια οδηγούμαστε σε παράταση.

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Προγνωστικά

Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί της αναμέτρησης στο 2,02, ενώ το ενδεχόμενο να προκριθεί μέσω της κανονικής διάρκειας προσφέρεται στο 1,30.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση επίσης το αουτσάιντερ Under 2,5 στο 2,06, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς αναμένεται να παίξει με τρεις στόπερ για να θωρακίσει την άμυνά του, ενώ η Νέφτσι δεν είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έχοντας χάσει μόνο με 1-0 στον Πειραιά.

Πάνω σε αυτήν τη λογική, ότι δηλαδή θα οι Αζέροι θα αρχίσουν να παίρνουν πιο πολλά ρίσκα όσο περνάει η ώρα, μπορεί κάποιος να στραφεί στην επιλογή περισσότερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο σε απόδοση 2,15.

Οι αγορές στη Νovibet είναι εκατοντάδες σε γκολ, ειδικά, κόρνερ, combo bets, ασιατικά, κάρτες, στατιστικά και παίκτες. 

Για όποιον θέλει να αναζητήσει σκόρερ, ο Ελ Αραμπί προέρχεται από τραυματισμό, επομένως μάλλον θα προτιμηθεί ξανά στην κορυφή ο Χασάν.

Ο Αιγύπτιος προσφέρεται στο 2,40 για να σκοράρει και στο 5,50 για ανοίξει το σκορ


 

Στιγμιότυπα από το πρώτο παιχνίδι και την “ερυθρόλευκη” νίκη με 1-0

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Ανάλυση

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε πως απέχει σημαντικά από το 100% της ετοιμότητάς του, κάτι βέβαια φυσιολογικό, αφού βρίσκεται μόλις στην εκκίνηση της νέας σεζόν. Σε συνδυασμό μάλιστα με τα προβλήματα απουσιών που προέκυψαν η νίκη ήρθε με κόπο και ιδρώτα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως εκ των κορυφαίων σε απόδοση ήταν ο Κωνσταντίνος Τζολάκης, ο οποίος αμέσως μετά το 1-0 απέκρουσε κλασικό τετ α τετ των Αζέρων.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως ξέρουν να διαχειρίζονται τα παιχνίδια των προκριματικών και συγκριτικά με τη Νέφτσι, υπερέχουν τόσο σε επίπεδο εμπειρίας, όσο και σε ποιότητα.

Στον Ολυμπιακό πάντως ανησυχούν επίσης για τις συνθήκες που θα συναντήσουν στο Αζερμπαϊτζάν. Κυρίως για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, η οποία δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή. Σε ό,τι αφορά στον καιρό, την ώρα του αγώνα η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 25-26 βαθμούς, ωστόσο τα επίπεδα υγρασίας θα είναι πολύ υψηλά, κοντά στο 65%!

“Παρά τις απουσίες, είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Ταξιδεύουμε για το Αζερμπαϊτζάν όχι για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη και την πρόκριση”, δήλωσε ο Πέδρο Μάρτινς.

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Παρουσίαση & Στατιστικά

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη τετραετία έδωσε 16 αγώνες σε προκριματική φάση, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ και δεν γνώρισε ούτε μία ήττα. Μαζί μάλιστα με το 1-0 επί της Νέφτσι, το αήττητο ρεκόρ των Πειραιωτών σε προκριματικά ανέρχεται στα 17 ματς και ο απολογισμός τους στο 13-4-0!

Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ομόνοια στα πλέι οφ για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόπερσι έκανε τρεις προκρίσεις κόντρα σε Βικτώρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ για να φτάσει ως το κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Κλειδί ασφαλώς σε αυτές τις επιτυχίες είναι η σοβαρότητα την οποία επέδειξε το σύνολο του Μαρτίνς και η άψογη αμυντική του λειτουργία. Είναι χαρακτηριστικό πως σε εννιά αγώνες για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Πορτογάλο στον πάγκο, ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ!

Για τη Νέφτσι μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού θα είναι τεράστιο επίτευγμα, δεδομένου ότι έπαιξε για τελευταία φορά σε τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, τη σεζόν 2012/13. Εκτοτε, καλύτερή της πορεία ήταν το 2014/15 όταν έφτασε μέχρι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, για να αποκλειστεί εκεί από την Παρτιζάν με δύο ήττες.

Η εννιά φορές πρωταθλήτρια του Αζερμπαϊτζάν (πολυνίκης) έχει παίξει στην ιστορία της μόλις μία φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, το 2013 στο Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός μετράει μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ 20 συμμετοχές στη φάση των ομίλων! Επίσης, πολύ μεγάλη είναι η διαφορά των δύο ομάδων και στο ranking της UEFA, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ισοβαθμούν με την Κλαμπ Μπριζ στην 37η θέση, ενώ η Νέφτσι βρίσκεται στην 151η.


 

Νέφτσι Μπακού: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Δύο πολύ σημαντικές απουσίες κληρονόμησε η Νέφτσι από την αναμέτρηση στο «Καραϊσκάκης». Από τη ρεβάνς θα απουσιάσουν ο βασικός στόπερ Τσελίκ, ο οποίος αποβλήθηκε και ο κορυφαίος επιθετικός της, Αλασγκάροφ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο από το άτσαλο μαρκάρισμα του Καμαρά.

Ο τεχνικός των Αζέρων, Σαμίρ Αμπάσοφ, εκτός απροόπτου θα επιμείνει σε σύστημα με τρεις στόπερ. Το κενό του Τσελίκ θα καλύψει ένας εκ των δύο νεοφερμένων κεντρικών αμυντικών, είτε ο Γάλλος Μπασκέ (Χάβρη), είτε ο Πορτογάλος Ούγκο Μπάστο (Εστορίλ).

Στην επίθεση αναμένεται να ξεκινήσει ο Μιράμπντουλα Αμπάσοφ, ο οποίος στο Φάληρο είχε μπει αλλαγή αντί του τραυματία Αλασγκάροφ.

 Πιθανή 11αδα (3-4-2-1): Μαμάντοφ – Μπασκέ, Μπότζι, Στάνκοβιτς – Χαραμίζ, Μαχμούντοφ, Κανέ, Λαουάλ – Μπουγκρίνε, Μέσα Κόλι – Αμπάσοφ.

Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα

Τα νέα στον Ολυμπιακό δεν είναι ευχάριστα, αφού πέρα από τον τιμωρημένο Καμαρά, που έκρινε το πρώτο ματς με εκπληκτικό γκολ, ο Μαρτίνς επιβεβαίωσε πως θα στερηθεί επίσης τις υπηρεσίες των Παπασταθόπουλου, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσου, Αγκιμπού Καμαρά, Ντρέγκερ και Κρίστινσον.

Εξάλλου, είναι αμφίβολο αν θα είναι απόλυτα έτοιμοι οι Μπουχαλάκης (χτύπησε στο πρώτο ματς) και Μ’Βιλά (μυικό πρόβλημα), ενώ ως γνωστό απουσιάζουν και οι Φορτούνης (ρήξη χιαστού), Τικίνιο (τραυματίας/τιμωρημένος).

 

 

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα παραταχθεί με πάνω από 10 απουσίες στο Μπακού, ενώ ο Μαρτίνς είναι αναγκασμένος να αλλάξει και τους δύο μπακ, που έβαλε βασικούς στο πρώτο ματς.

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε στις προπονήσεις ο Πορτογάλος τεχνικός, σκέφτεται να επιλέξει σύστημα με τρεις στόπερ. Σεμέδο και Σισέ θεωρούνται σίγουροι για το βασικό σχήμα και παίζεται μία θέση μεταξύ του Μάρκοβιτς και του Μπα.

Τις πλευρές θα πάρουν οι Λαλά και Ραντζέλοβιτς και στους χαφ ο Μαρτίνς αναμένεται να εμπιστευτεί τον πιτσιρικά Σουρλή δίπλα στον Κούντε. Στην κορυφή ο Χασάν έχει το προβάδισμα έναντι του Ελ Αραμπί, ενώ πίσω από τον Αιγύπτιο θα παίξουν οι Βαλμπουενά και Μασούρας. Κάτω από την εστία θα παραμείνει ο Τζολάκης με τον νεοφερμένο Βάτσλικ να παίρνει τη σκυτάλη στον επόμενη γύρο καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Παρά τα πολλά εμπόδια, ο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου έδειξε σίγουρος ότι ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει: «Εχουμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία, έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Πάμε όχι για την ισοπαλία αλλά για τη νίκη και την πρόκριση».

Πιθανή 11αδα (3-4-2-1): Τζολάκης – Σισέ, Σεμέδο, Μπα – Λαλά, Σουρλής, Κούντε, Ραντζέλοβιτς – Βαλμπουενά, Μασούρας – Χασάν.


 

Διαβάστε ακόμα…

Μια GiANT Heart και πολλά συγχαρητήρια


 

Ολυμπιακοί Αγώνες Μπάσκετ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 27-07-2021

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ