el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νορβηγία – Ελλάδα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 06-06-2021

Σε ουδέτερο έδαφος και ειδικότερα το «Λα Ροσαλέδα» της Μάλαγα, η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει τη Νορβηγία την Κυριακή (06/06, 20:00) σε φιλικό ματς.

Εκτός από ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση έμεινε η Νορβηγία, αφού δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2020 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στα πλέι οφ από τη Σερβία.

Η παρουσία κάποιων εξαιρετικά ταλαντούχων παικτών, όπως ο Ερλινγκ Χάαλαντ, την κάνει να αισιοδοξεί πως μπορεί να δώσει το παρών στα τελικά του Μουντιάλ 2022.

 

Το φιλικό με την Ελλάδα, εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, όπου ουσιαστικά θα παίξει και την πρόκριση (υποδέχεται Ολλανδία, Τουρκία).

Τα ματς με Κόσοβο και Σουηδία στις αρχές Σεπτέμβρη βρίσκονται στον ορίζοντα για την Εθνική ομάδα, που στο φιλικό με τη Νορβηγία θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει των δύο αυτών αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρουσία στην τελική φάση του Μουντιάλ είναι βασικός στόχος για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 και για αυτό άρχισε να «χτίζεται» από τον Ιούλιο του 2019 από τον Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Νορβηγία – Ελλάδα: Προγνωστικά 06-06-2021

Ελαφρά υπέρ της Ελλάδας είναι η παράδοση (4-2-2 από το 1989 έως σήμερα ανεξαρτήτως έδρας), ωστόσο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν έχει μετρήσει ιδιαίτερα στις αποδόσεις.

Δες εδώ τις αποδόσεις για το φιλικό Νορβηγία – Ελλάδα

Κυρίαρχο ρόλο στο να προσφέρεται ως φαβορί (2.24-3.40-3.80 με 0% γκανιότα) η Νορβηγία φαίνεται πως έχει παίξει η ποιότητα των παικτών που διαθέτει.

Η άμυνα καθιέρωσε στον ποδοσφαιρικό χάρτη την Εθνική μας ομάδα και η σωστή αμυντική λειτουργία μοιάζει το πρώτο ζητούμενο για τον Τζον Φαν’τ Σχιπ.

Το ενδεχόμενο να μη σημειωθούν περισσότερα από 2.5 γκολ στο ματς με τη Νορβηγία μοιάζει ως το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με τις αποδόσεις (1.64 – 2.20) όπως και το να σημειώσει γκολ μία ή καμία από τις δύο ομάδες (1.85 αντί 1.89 του G/G).

Νορβηγία – Ελλάδα: Ανάλυση 06-06-2021

Σε περίοδο ανανέωσης η Νορβηγία, που από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει στην τεχνική της ηγεσία τον Στάλε Στολμπάκεν.

Ο 53χρονος Νορβηγός βρίσκεται σε θέση να διαθέτει κάποια τεράστια ταλέντα, όπως οι Μάρτιν Εντεγκααρντ (μέσος) και Ερλινγκ Χάαλαντ (φορ) και γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών που θα φτιάξουν τον κορμό της ομάδας ώστε να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Για το φιλικό με την Εθνική μας ομάδα και συγκριτικά με το προηγούμενο (1-0 το Λουξεμβούργο) εκτός πλάνων βρίσκεται ο Τζόσουα Κινγκ (φορ, 57/14).

 

Στα δύσκολα ματς τα καταφέρνει καλά η Εθνική μας, όπως επιβεβαίωσε στην ισοπαλία με το Βέλγιο (1-1) στο φιλικό της Πέμπτης. Πήρε ισοπαλία από τη Νο1 ομάδα στην παγκόσμια κατάταξη ενώ υπενθυμίζεται πως στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 είχε φύγει με το Χ από την Ισπανία (1-1).

Ο Ολλανδός εκλέκτορας παρέταξε ένα πιο ορθολογικό σχήμα απέναντι στο Βέλγιο και φαίνεται να έχει καταλήξει στους παίκτες που αποτελούν τον βασικό κορμό (Βλαχοδήμος, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπακασέτας, Παυλίδης).

Νορβηγία – Ελλάδα: Παρουσίαση και Στατιστικά 06-06-2021

Επτά γκολ σε 11 συμμετοχές με τη Νορβηγία μετράει ο Ερλινγκ Χάαλαντ. Ο 20χρονος επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο του 2019 ενώ τον Σεπτέμβριο του 2020 σημείωσε το πρώτο του γκολ. Ηταν και ο σκόρερ στη νίκη με 1-0 επί του Λουξεμβούργου στο πιο πρόσφατο.

Τέσσερα ματς βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Νορβηγίας ο Στάλε Σολμπάκεν και ο απολογισμός του είναι 3 νίκες και 1 ήττα. Ολα αυτά τα ματς συνδυάστηκαν με No Goal.

Ο Αχιλλέας Πούγγουρας είναι ο μόνος παίκτης στην αποστολή της Ελλάδας που δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμα το ντεμπούτο του. Στο ματς με το Βέλγιο έκανε ντεμπούτο ο Μανώλης Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα.

Σε κανένα από τα τρία ματς που έχει σκοράρει ο Γιώργος Τζαβέλλας, η Εθνική δεν ηττήθηκε. Το 2016 είχε βρει δίχτυα στα ματς με Μαυροβούνιο (είχε κάνει το 1-0 στη νίκη με 2-1) και Βοσνία (είχε ισοφαρίσει στο τελικό 1-1) και την Πέμπτη στο Βέλγιο (διαμόρφωσε το τελικό 1-1).

Πέτρος Μάνταλος και Κυριάκος Παπαδόπουλος είναι οι παίκτες της αποστολής με τα περισσότερα γκολ (4).

Νορβηγία: Απουσίες & Ενδεκάδα 06-06-2021

Με 4-4-2 παρατάσσει τη Νορβηγία ο Στάλε Στολμπάκεν και αυτό δύσκολα θα αλλάξει στο φιλικό με την Ελλάδα.

Αγιερ, Εντεγκααρντ και Χάαλαντ είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά σε άμυνα, μεσαία γραμμή και επίθεση αντίστοιχα, εκεί που βρίσκεται και ο Σέρλοθ.

Πιθανή 11άδα (4-4-2): Νίλαντ – Ρίερσον, Αγιερ, Στράντμπεργκ, Μέλινγκ – Εντεγκααρντ, Μίντζε, Θόρσμπι, Ελιονούσι – Σέρλοθ, Χάαλαντ.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Εργιαν Νίλαντ (Νόριτς), Αντρέ Χάνσεν (Ρόζενμποργκ), Κρίστιαν Μπράτβεϊτ (Γκρόνινγκεν).

Αμυντικοί: Κρίστοφερ Αγιερ (Σέλτικ), Μπίργκερ Μέλινγκ (Νιμ), Στέφαν Στράντμπεργκ (Ουράλ), Ζούλιαν Ράιερσον (Ουνιόν Βερολίνου), Ρόντε Γκρέγκερσεν (Μόλντε), Αντρέας Ολσεν (Γάνδη), Ρούμπεν Γκάμπριελσεν (Τουλούζ), Φρέντρικ Μπιέρκαν (Μπόντο Γκλιμτ).

Μέσοι: Μοχάμεντ Ελιονούσι (Σαουθάμπτον), Μάρτιν Εντεγκααρντ (Ρεάλ Μαδρίτης), Φρέντρικ Μίντζτε (Αλκμάαρ), Ματίας Νόρμαν (Ροστόφ), Μόρτεν Θόρσμπι (Σαμπντόρια), Πάτρικ Μπεργκ (Μπόντο Γκλιμτ), Πίτερ Χάουγκε (Μίλαν), Κρίστοφερ Ζακχάριασεν (Ρόζενμποργκ), Φρέντρικ Ορσνες (Μόλντε), Αρον Ντένουμ (Βαλερένγκα).

Επιθετικοί: Αλεξάντερ Σέρλοθ (Λειψία), Ερλινγκ Χάαλαντ (Ντόρτμουντ), Κρίστιαν Θόρστβεντ (Γκενκ).

Ελλάδα: Απουσίες & Ενδεκάδα 06-06-2021

Με 4-2-3-1 περιμένουμε ακόμα μία φορά την Εθνική ομάδα, ωστόσο, δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα δεδομένο για την 11άδα, αφού ίσως ο Τζον Φαν’τ Σχιπ θέλει να δει άλλα πράγματα στο φιλικό με τη Νορβηγία, από ό,τι σε αυτό με το Βέλγιο.

Εκτός πλάνων παραμένει ο Κώστας Φορτούνης, που αποκλείστηκε από την αποστολή για οικογενειακούς λόγους.

Πιθανή 11άδα (4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Μπακάκης, Κ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης – Ζέκα, Μπουχαλάκης – Μασούρας, Μπακασέτας, Πέλκας – Δουβίκας.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Μπενφίκα), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Σωκράτης Διούδης (Παναθηναϊκός).

Αμυντικοί: Γιώργος Τζαβέλλας (Αλάνιασπορ), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς), Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ), Λεονάρντο Κούτρης (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Θανάσης Ανδρούτσος (Ολυμπιακός), Κώστας Μαυροπάνος (Αρσεναλ), Αχιλλέας Πούγγουρας (Παναθηναϊκός), Μανώλης Σάλιακας (ΠΑΣ Γιάννινα).

Μέσοι: Τάσος Μπακασέτας (Τράμπζονσπορ), Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ), Κάρλος Ζέκα (Κοπεγχάγη), Δημήτρης Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), Ανδρέας Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Μανώλης Σιώπης (Αλάνιασπορ), Κώστας Γαλανόπουλος (ΑΕΚ).

Επιθετικοί: Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός), Βαγγέλης Παυλίδης (Βίλεμ), Χρήστος Τζόλης (ΠΑΟΚ), Τάσος Δουβίκας (Ουτρέχτη).

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ