el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός vs Μιλάνο: Να χτίσει σερί

Πίνακας Περιεχομένων

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μιλάνο (29/11, 21:30), στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας 2019/20. Διαβάστε το preview της αναμέτρησης.

Να χτίσει πάνω στην εμφάνιση που προηγήθηκε, με τη νίκη επί της Αλμπα (99-80) στο Βερολίνο, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Η ελληνική ομάδα θέλει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ των τελευταίων εβδομάδων και να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, την οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ.

Με τη νίκη τους στο Βερολίνο, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πλέον ρεκόρ 4-6 στη φετινή διοργάνωση, ένα αποτέλεσμα που συνέβαλλε παράλληλα και στην τόνωση του ηθικού τους.

Η Αρμάνι προέρχεται από την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα στην Ευρωλίγκα (76-81 από Εφές) και δεύτερη στα τρία πιο πρόσφατα ματς ενώ το ρεκόρ της είναι 7-3. Στόχος για την ιταλική ομάδα είναι να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα και να κάνει ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάληψη μίας θέσης στην πρώτη 8άδα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η απουσία του Ουίλι Ριντ, είναι το πρόβλημα που καλείται να βρει λύση για την αναμέτρηση με την Αρμάνι ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κεστούτις Κεμζούρα.

Αρνητική είδηση ο τραυματισμός του στη διάρκεια του αγώνα με την Αλμπα Βερολίνου, με τον Αμερικανό το τελευταίο διάστημα να έχει γίνει σημαντικό στέλεχος της ομάδας και να βοηθάει πάρα πολύ στο αμυντικό κομμάτι (κυρίως) αλλά και την επίθεση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ριντ

Ο Ριντ είναι ο παίκτης που δίνει ανάσες στη θέση «5» στο Νίκολα Μιλουτίνοφ και έτσι στο ματς με την ιταλική ομάδα ο Ολυμπιακός θα πρέπει να γυρίσει στην εποχή Μπλατ.

Ο Ογκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος επίσης έχει ανέβει πάρα πολύ αγωνιστικά μετατοπιζόμενος στη θέση «4», είναι ο παίκτης που θα πάρει το χρόνο του Ριντ στη θέση του σέντερ. Ο Αμερικανός για αυτό το ρόλο είχε αποκτηθεί στην έναρξη της σεζόν από τον Ντέιβιντ Μπλατ, στην πράξη όμως, δεν λειτούργησε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ο Σάσα Βεζένκοφ

Σε ό,τι αφορά τη θέση «4» και τον παίκτη που θα δώσει ανάσες στον Γιώργο Πρίντεζη, θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είχε εξαιρετική απόδοση στο πρόσφατο φιλικό με το Λαύριο (26 πόντοι) και αναμένεται έτσι να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος (μετράει 5.4 λεπτά συμμετοχής με 1.4 πόντους μ.ο.).

ΜΙΛΑΝΟ

Μετά από μία 5ετία στο NBA ως ασίσταντ του Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Ετόρε Μεσίνα επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο.+

Αποτέλεσμα εικόνας για Ετόρε Μεσίνα

Ο Ιταλός, που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα ως προπονητής (με Μπολόνια και ΤΣΣΚΑ Μόσχας) θέλει να οδηγήσει την ομάδα φέτος στο πρώτο Final 4 μετά το 1992.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σέρχιο Ροντρίγκεθ μιλανο

Οι Σέρχι Ροντίγκεθ (πλέι μέικερ) και Λουίς Σκόλα (φόργουορντ) είναι τα ονόματα που ξεχωρίζουν από το ρόστερ της Μιλάνο φέτος, με συμπαραστάτη τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ (γκαρντ). Η Μιλάνο δίνει το δεύτερο ματς φέτος με ελληνική ομάδα, έχοντας επικρατήσει στο ΟΑΚΑ του Παναθηναϊκού με 79-78.

Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι μόλις το 4ο φετινό εκτός έδρας για την Αρμάνι, μετά από εκείνα με Μπάγερν Μονάχου (78-64), Παναθηναϊκό (79-78) και Χίμκι (79-87).

Γενικά, πρόκειται για μία ομάδα που θέλει να κυκλοφορεί γρήγορα την μπάλα και σουτάρει αρκετά. Το δυνατό της στοιχείο είναι το τρίποντο.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εκτός πλάνων του Ετόρε Μεσίνα παραμένει ο Λιθουανός σέντερ Αρτούρας Γκουντάιτις.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Δύο ήττες στα ισάριθμα ματς που διεξήχθησαν πέρσι, γνώρισε ο Ολυμπιακός. Στο ΣΕΦ ηττήθηκε 75-99 και στην Ιταλία 57-66.

Τον Ιανουάριο του 2018, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στην τεχνική ηγεσία, η πιο πρόσφατη χρονικά νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Μιλάνο. Συνολικά, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν θετική παράδοση ως γηπεδούχοι με 7-2 νίκες από το 2000 έως σήμερα ενώ ανεξαρτήτως έδρας, το ρεκόρ τους είναι 12 νίκες και 6 ήττες.

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ