el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 01/04/2022

Το βράδυ της Παρασκευής (01/04, 21:00) στο – όπως όλα δείχνουν – κατάμεστο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 18-9) θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για την κατάκτηση της 3η θέσης της κανονικής περιόδου στη φετινή Euroleague, με απώτερο σκοπό να αποφύγει στα πλέι οφ την κάτοχο του τίτλου Εφές.

Ωστόσο, το εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν απόψε οι «ερυθρόλευκοι» είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς θα βρουν απέναντί τους την – δεδομένα πρώτη της regular season – Μπαρτσελόνα (ρεκόρ 21-5) που θα παίξει για την ιστορία της, μιας και δεν έχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδια ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα – σε έναν βαθμό – «διόρθωσε» στο «Αστρομπάλ» την κακή εμφάνιση και βαριά ήττα του στο Πριγκηπάτο από τη Μονακό.

Οι Πειραιώτες έβγαλαν αντίδραση και επικράτησαν της Βιλερμπάν με το πειστικό 94-80, έχοντας ως πρώτα βιολιά τους Τάιλερ Ντόρσεϊ (21 π. με 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Σάσα Βεζένκοφ (double-double με 18 πόντους, 10 ριμπάουντ), Σλούκα (15 π., 9 ασίστ) και Παπανικολάου (11 π., 4 ριμπάουντ).

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς κυκλοφορώντας (ξανά) εξαιρετικά τη μπάλα (25 ασίστ), ενώ μετά από καιρό έκανε διψήφιο αριθμό λαθών (13).

Την Δευτέρα, η ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα… ξεμπέρδεψε εύκολα με το Περιστέρι για την Basket League (104-85 στο ΣΕΦ), γνωρίζοντας ότι στις 11/4 θα πάει στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό την πρωτιά της regular season που δίνει φυσικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ!

Η Μπαρτσελόνα την προηγούμενη εβδομάδα έκανε επίδειξη δύναμης σε Βερολίνο (95-79 την Αλμπα) και στο «σπίτι» της στην υποδοχή της Φενέρμπαχτσε (88-67), με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής σε όσους παίκτες του ήταν «ετοιμοπόλεμοι».

Λίγα 24ωρα αργότερα (στις 27/3), οι «μπλαουγκράνα» έκαναν… στάση στο ντέρμπι της Βαρκελώνης για την ACB, καθώς έχασαν πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ (83-72) από την Μπανταλόνα, όμως στις 29/3 αν και έπαιξαν με σημαντικές απουσίες έβγαλαν αντίδραση στην – πολύ δύσκολη – έδρα της Μούρθια: επικράτησαν 87-89 της ομάδας του Σίτο Αλόνσο, με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει μία vintage εμφάνιση με 30 πόντους και 9 ριμπάουντ!
Στην κορυφή και της ισπανικής λίγκας η Μπάρτσα, με ρεκόρ 20-5.


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 01/04/2022

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει τον μεγάλο του στόχο που ήταν μία θέση στην πρώτη τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ωστόσο μπροστά στο κοινό του θα προσπαθήσει να κάνει νέο… κόλπο με φόντο την 3η θέση.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανίσχυροι στο ΣΕΦ (12-1 στη φετινή διοργάνωση) και σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια τους στο Φάληρο έχουν παίξει άμυνα για σεμινάριο.

Σε απόδοση 1,87 στη Novibet να κρατήσουν τη λαβωμένη Μπαρτσελόνα κάτω από τους 77,5 πόντους.

Στα ειδικά ομάδων, κρατάμε το να πετύχει ο Ολυμπιακός τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα, σε απόδοση που μάλλον προκαλεί (2,25).

Στα ειδικά παικτών, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 6,5 ασίστ του Νικ Καλάθη (σε απόδοση 1,87), ο οποίος γνωρίζει καλά την ατμόσφαιρα του ΣΕΦ, ενώ «ζεστά» βλέπουμε και το Over 7,5 πόντοι του Κώστα Παπανικολάου που το τελευταίο δίμηνο έχει… βρει το χέρι του (σε απόδοση 1,70).


Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα: Αγωνιστικά Νέα & Απουσίες 01/04/2022

Προέκυψαν αρκετά «αγκάθια» κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στον Ολυμπιακό, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βλέπει τους ΜακΚίσικ, Παπανικολάου και Ντόρσεϊ να χάνουν κάποιες προπονήσεις. Ωστόσο και οι τρεις άφησαν πίσω τους τα προβλήματα και είναι ετοιμοπόλεμοι για τη σημερινή αναμέτρηση.

Δεν ισχύει το ίδιο για τον ηγέτη των Πειραιωτών Κώστα Σλούκα (11.4 π., 5.1 ασίστ, 2.4 ριμπάουντ μ.ό.), αλλά και για τον Γάλλο σέντερ Μουσταφά Φολ (8.7 π., 5.1 ριμπ., 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο), καθώς και οι δύο εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται από ίωση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιασικεβίτσιους γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Μπράντον Ντέιβις (βασικός σέντερ/10.1 π., 3.2 ρ., 1.7 ασίστ), Γιοκουμπάιτις (7.8 π., 3.0 ασίστ, 1.8 ριμπάουντ), αλλά και τον μόνιμο απόντα Κόρι Χίγκινς.

Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τούρκου ψηλού Σερτάκ Σανλί (6.9 π., 3.6 ριμπάουντ, 1.0 ασίστ κατά μέσο όρο), ο οποίος έχει βγάλει αρκετά προβλήματα τραυματισμών τη φετινή σεζόν.


 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ