el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Μπάγερν: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 15/12/2021

Η 15η αγωνιστική – και πρώτη – της τέταρτης «διαβολοβδομάδας» της τρέχουσας σεζόν στην Ευρωλίγκα, ολοκληρώνεται την Τετάρτη (15/12), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στις 21:30 στο ΣΕΦ την πάντα… ζημιάρα Μπάγερν.

Οι «ερυθρόλευκοι» (9-5) φιγουράρουν σταθερά στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα, την ίδια ώρα που οι Βαυαροί (7-7) αυξάνουν την πίεσή τους προς τις ομάδες που βρίσκονται εντός 8άδας, έχοντας φυσικά ως στόχο να… βρουν τη θέση τους σε αυτήν!

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ματς της Euroleague ανάμεσα σε  Ολυμπιακό και Μπάγερν στο ΣΕΦ.

 


Ολυμπιακός – Μπάγερν: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική ;

Ο Ολυμπιακός την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψε στο Βελιγράδι και αντιμετώπισε τον Ερυθρό Αστέρα, κουβαλώντας πριν το τζάμπολ ως «προίκα» τα δύο σπουδαία διπλά σε Καζάν και Μιλάνο.
Ωστόσο, στη – θεωρητικά – πιο βατή αποστολή του μακριά από το ΣΕΦ, σε σχέση πάντα με τα παιχνίδια κόντρα σε Ούνικς και Αρμάνι, οι Πειραιώτες δεν τα κατάφεραν εξίσου καλά.
Γνώρισαν την ήττα (81-76), με τον Γ. Μπαρτζώκα, πάντως, να εκφράζει και τα παράπονά του, μετά το τέλος του αγώνα, για κάποιες… περίεργες αποφάσεις των τριών διαιτητών.
Ο Ολυμπιακός σε μεγάλο κομμάτι του ματς ήταν «αφεντικό», όμως στο τέλος δεν κατάφερε να σταματήσει τον Κάλινιτς και έτσι έφυγε με άδεια χέρια από το «Aleksandar Nicolic Hall».
Πάλεψαν οι διψήφιοι Ντόρσεϊ (18 π., 4/7 τρίποντα), Βεζένκοφ (12 π.), Σλούκας (12 π., 4 ασίστ), «τίμιος» ξανά ο Χασάν Μάρτιν με 8 π., 6 ρ. αλλά και 3 λάθη σε 14 λεπτά συμμετοχής.

 

Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν υποδέχθηκε χωρίς τον κορυφαίο σκόρερ της, Νταρούν Χίλιαρντ την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές και της έδωσε ένα πολύ καλό… μάθημα.
Οι Βαυαροί επικράτησαν επί της ουσίας με σχετική άνεση (83-71) αποδεικνύοντας ότι (και φέτος) θα… πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.
Πρώτα βιολιά για την Μπάγερν, οι συνήθεις ύποπτοι: Λούτσιτς με 18 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ, Ντεσόν Τόμας (18 π.) και Ρούμπιτ με 18 π. (8/10 δίποντα).
Πολύ ουσιαστικός και ο Οθέλο Χάντερ με 10 π. και 7 ριμπάουντ σε 21 λεπτά συμμετοχής, αντίθετα χαμηλά έμειναν οι γκαρντ Γουόλντεν (6 π.) και Γουέιλερ – Μπαμπ (4 π.).


Ολυμπιακός – Μπάγερν: Προγνωστικά 15/12/2021

 

Οσο πλησιάζουμε προς τα μισά της διαδρομής στη φετινή regular season, κάθε παιχνίδι μετράει… διπλά. Κι αυτό γιατί μέσα σε μία – δύο εβδομάδες μπορεί να ανατραπούν πολλά δεδομένα και από ‘κει που κάποια ομάδα… κοιμάται ήσυχη να βρεθεί ξαφνικά στο τρέξιμο για να μην χάσει τη θέση της στην πρώτη 8άδα.
Αυτό θέλει να αποφύγει ο Ολυμπιακός, ο οποίος φέτος στο ΣΕΦ δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα – στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
7-0 το ρεκόρ του Ολυμπιακού έως τώρα μπροστά στους φιλάθλους του και αυτό που «βγαίνει» από τα αποδυτήρια των Πειραιωτών είναι ότι (και) κόντρα στη Μπάγερν θα βγουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια.

Κρατάμε τον άσο των «ερυθρολεύκων» στους -6,5 πόντους σε απόδοση 1,89 στη Novibet

Συνεχίζουμε με τον Ογκουστιν Ρούμπιτ, ο οποίος θα βρεθεί στο ΣΕΦ ξανά ως αντίπαλος του Ολυμπιακού (όπως φυσικά και ο Χάντερ). Ο 32χρονος Αμερικανός ψηλός (11.4 πόντους μέσο όρο στη φετινή Ευρωλίγκα) έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή του τις τελευταίες εβδομάδες, μένει στο παρκέ πάνω από 25 λεπτά και γενικά… απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του «αρχιτέκτονα» των Βαυαρών Αντρέα Τρινκιέρι.

Σε απόδοση 1,70 ο Ρούμπιτ να ξεπεράσει το line των 10,5 πόντων.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ παρουσιάζει κάποια σκαμπανεβάσματα στο σκοράρισμά του έξω από τα 6,75 μ., όμως η ουσία είναι ότι έχει εμπιστοσύνη στα χέρια του, με τον κόουτς Μπαρτζώκα να του έχει δώσει το ελεύθερο να «εκτελεί». Σε απόδοση 3,00 ο «μπόμπερ» του Ολυμπιακού να πετύχει τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στο ματς.


Ολυμπιακός – Μπάγερν: Απουσίες & Στατιστικά 15/12/2021

«Παιχνίδι – πρόκληση» χαρακτήρισε την αναμέτρηση με την Μπάγερν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος υπολογίζει κανονικά στις υπηρεσίες του Μουσταφά Φαλ (8.4 π., 5.1 ρ., 1.2 ασίστ μέσο όρο), καθώς ο Γάλλος σέντερ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν το τελευταίο δεκαήμερο.

 

«Χάσαμε τη συγκέντρωση μας στην άμυνα και τους επιτρέψαμε κάποια ελεύθερα τρίποντα. Είμαστε κι απογοητευμένοι από κάποια σφυρίγματα. Βγήκαμε από το πλάνο μας, σε άμυνα κι επίθεση. Ο Ερυθρός Αστέρας έπαιξε άριστα, αλλά είχαμε τις ευκαιρίες μας να πάρουμε το παιχνίδι. Νικήσαμε στο Μιλάνο και στο Καζάν, είχαμε εκτός έδρας αγώνα και στο πρωτάθλημα μας. Δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πάντοτε, είναι πολύ νωρίς στη σεζόν για να είμαστε κουρασμένοι σωματικά και πνευματικά», τόνισε ο Μπαρτζώκας κι άφησε να εννοηθεί ότι περιμένει θετική αντίδραση από τους παίκτες του κόντρα στην Μπάγερν, λέγοντας:

«Η Μπάγερν είναι ένα παιχνίδι πρόκληση για μας. Διάβασα και λίγο τις αναλύσεις που κάνετε και λέτε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει οπωσδήποτε να κάνει το δύο στα δύο. Πρέπει να σας πω ότι η Μπάγερν είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι λόγω του τρόπου παίζει και της φόρμας που είναι τώρα. Γενικά έχουν μικρύνει το ροτέισον, παίζουν περίπου οκτώ παίκτες, αλλά παίζουν πολύ καλά μαζί. Συνηθίζουν να επιτίθενται στους παίκτες που κατά τη γνώμη τους είναι αδύναμοι αμυντικά προσπαθώντας κάθε φορά να επιτεθούν στο μις ματς και στην άμυνα παίζουν πάνω κάτω όπως εμείς. Ένα 60-70% του χρόνου της άμυνάς τους είναι με αλλαγές με ευκίνητους ψηλούς που μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το πλάνο»

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς Τρινκιέρι δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τον τραυματισμό (στο γόνατο) του Χίλιαρντ (15.8 π.), ο οποίος θα μείνει εκτός δράσης αρκετές εβδομάδες.
Ετσι, ο Ιταλός προπονητής «προσκάλεσε» άμεσα στους Βαυαρούς τον βετεράνο σούτινγκ γκαρντ Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος υπέγραψε το συμβόλαιό του το περασμένο Σάββατο και άμεσα… σήκωσε μανίκια.
Σταθερά εκτός δράσης για την Μπάγερν ο εφεδρικός σέντερ Ραντόσεβιτς και ο χρησιμότατος Γερμανός φόργουορντ Πολ Ζίπσερ που αναρρώνει από την επέμβαση που έκανε στο κεφάλι.


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ