el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 22/11/2021

Εν μέσω των μαχών που δίνουν στην Ευρωλίγκα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός σε λίγες ώρες (22/11, 19:30) θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους σε επίπεδο πρωταθλήματος, για πρώτη φορά μετά από 1.000 ημέρες!
Η τελευταία φορά που είχαν αναμετρηθεί οι «αιώνιοι» για την Basket League ήταν στις 18/11/2018 στο ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να επικρατούν 79-70, σε ένα ντέρμπι πολύ διαφορετικό σε σχέση με αυτό που αναμένεται να παρακολουθήσουμε το απόγευμα στο ΣΕΦ.
Κι αυτό γιατί από τις τότε 12άδες των δύο μονομάχων, μόλις 4 παίκτες θα συναντηθούν σήμερα στο Φάληρο: ο λόγος για τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Βεζένκοφ από πλευράς γηπεδούχων και τον Παπαπέτρου από πλευράς φιλοξενούμενων.

 

Ελκυστικές αποδόσεις, ειδικά στοιχήματα για το μεγάλο ντέρμπι της Basket Leagueανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Τι έχουν κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα ;

Στη φετινή Μπάσκετ Λιγκ των 13 ομάδων, ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι σήμερα 6 παιχνίδια, μετρώντας ισάριθμες νίκες. Στα τρία εξ’ αυτών έχει σημειώσει πάνω από 100 πόντους (εντός με ΑΕΚ, εκτός με Λαύριο, εντός με Προμηθέα), ενώ μέσω… περιπάτου ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» και το ροζ φύλλο στα παιχνίδια με Περιστέρι και ΠΑΟΚ.
Ο μόνος που δυσκόλεψε μέχρι τώρα την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ο Ηρακλής στο Ιβανώφειο, σε ένα ματς που οι Πειραιώτες χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης για να φτάσουν στο διπλό (90-96).

Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός σε ίδιο αριθμό αγώνων στο φετινό πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ 5-1. Στην πρεμιέρα υπέστη το σοκ της ήττας στη Θεσσαλονίκη από τον Αρη (81-71), σε ένα παιχνίδι που είχε προηγηθεί με 19 πόντους στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (24-43)! Από ‘κει και πέρα, «καθάρισε» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα Ιωνικό Νίκαιας, Κολοσσό Ρόδου και ΑΕΚ (εντός) και Περιστέρι, ΠΑΟΚ μακριά από το ΟΑΚΑ.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 22/11/2021

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα «δαγκώνει» τη φετινή σεζόν στο σπίτι της. Σε 10 αγώνες για την Ευρωλίγκα και τη Μπάσκετ Λιγκ μετράει ισάριθμες νίκες, με τελευταία – την επιβλητική – κόντρα στη Μακάμπι την περασμένη Παρασκευή (90-73).
Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός θέλει να επουλώσει τις πληγές του μετά τις πέντε διαδοχικές ήττες του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί…
Η αλήθεια είναι ότι – τουλάχιστον μέχρι τώρα – οι «ερυθρόλευκοι»… δεν παίζονται στο ΣΕΦ κάτι που το «μαρτυρούν» και οι αποδόσεις της αναμέτρησης.

Σε απόδοση 1.57 στη Novibet, η επικράτηση του Ολυμπιακού από ημίχρονο

Οσον αφορά τα ειδικά παικτών, «δικαιολογημένο» το 1.65 του Κέντρικ Πέρι να πετύχει Under 5,5 πόντους κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ των «πράσινων» είναι στο παρκέ κατώτερος των προσδοκιών του κόουτς Πρίφτη.

 

Από την άλλη πλευρά, ο Γάλλος γίγαντας των Πειραιωτών, Μουσταφά Φαλ είναι σταθερά θετικός για την ομάδα του και αναμφισβήτητα στην κατάσταση που βρίσκεται μπορεί να επιβεβαιώσει το Over 8,5 πόντους σε απόδοση 1.70.

Επίσης, δεν περνάει απαρατήρητο το 2.35 του Κώστα Παπανικολάου να μοιράσει Over 1,5 ασίστ, με τον Ελληνα φόργουορντ να αποτελεί μία από τις σταθερές του κόουτς Μπαρτζώκα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.


Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Απουσίες & Στατιστικά 22/11/2021

Από ένα ερωτηματικό υπάρχει για τους δύο προπονητές: Από τη μία ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον πολύτιμο Γάλλο πάουερ φόργουορντ Ζαν – Σαρλ, ο οποίος έχασε λόγω τραυματισμού τα παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός στην 3η «διαβολοβδομάδα» της Euroleague σε Τουρκία (με Εφές) και Μακάμπι (στο ΣΕΦ), ενώ στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Πρίφτης έχει ερωτηματικό δίπλα στο όνομα του Σαντ – Ρος, καθώς ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη γάμπα και δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Κυριακής.
Παράλληλα, στη Basket League δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Αμερικανός γκαρντ των «πράσινων» Γιόγκι Φερέλ, ο οποίος ούτως ή άλλως είναι σχεδόν… άφαντος και στην Ευρωλίγκα, όπως και ο Αμερικανός ψηλός Τ. Φλόιντ τη θέση του οποίου στο «ελληνικό» ρόστερ έχει πάρει ο πιο «ψημένος» Τζέρεμι Εβανς.

 

Σε 197 αναμετρήσεις των δύο ομάδων από καταβολής της πρώτης κατηγορίας (από τη σεζόν 1963-64), στις 140 εξ αυτών (ποσοστό 76,14%) το ροζ φύλλο κατέληξε στα χέρια των εκάστοτε γηπεδούχων.
Παράλληλα, 100 αγώνες με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό – από καταβολής Α’ Εθνικής – συμπληρώνονται σήμερα. Στους προηγούμενους 99 οι «ερυθρόλευκοι» μέτρησαν 65 νίκες και οι «πράσινοι» 34. Τέσσερις από τους 99 κρίθηκαν στα χαρτιά.
Τέλος, άλλες 8 φορές έχουν αναμετρηθεί οι «αιώνιοι» τον μήνα Νοέμβριο: στις επτά νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι, 6 οι «πράσινοι» και μία οι «ερυθρόλευκοι».


Διαβάστε ακόμα… 

GiANT Heart Διαγωνισμός με υπογεγραμμένη φανέλα του Γιάννη


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ