el
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ουαλία – Δανία: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 26/06/2021

Η φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Euro 2020 ανοίγει με τη συνάντηση Ουαλία – Δανία, το Σάββατο (26/06, 19:00), στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει στους «8» τη νικήτρια του ζευγαριού Ολλανδία – Τσεχία.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Euro 2020

Επενδύοντας στο αμυντικό παιχνίδι και να βγει όταν της δοθεί η δυνατότητα στην αντεπίθεση, η Ουαλία έφερε καλά αποτελέσματα στον 1ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και εξασφάλισε ως δεύτερη την παρουσία της στα νοκ-άουτ.

Οι Ουαλοί αντιμετώπισαν κατά σειρά την Ελβετία (1-1), την Τουρκία (2-0) και την Ιταλία (0-1). Τα στοιχεία που τους έδωσαν τη δυνατότητα να φτάσουν έως εδώ θα θελήσουν να αξιοποιήσουν και απέναντι στη Δανία.

eriksen_novibetgr

Το περιστατικό με τον Κρίστιαν Ερικσεν στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της στην τελική φάση, με αντίπαλο τη Φινλανδία, κυριάρχησε στη Δανία και όλο τον κόσμο, με το αγωνιστικό κομμάτι να περνάει αρχικά σε δεύτερη μοίρα. Ο μέσος της Ιντερ ίσως δεν ξαναπαίξει ποδόσφαιρο, όμως σώθηκε η ζωή του και αυτό μετράει περισσότερο.

Μία νίκη σημείωσε στους ομίλους η Δανία (με Βέλγιο, Φινλανδία, Ρωσία): στο φινάλε επιβλήθηκε με 4-1 της Ρωσία και αυτό το αποτέλεσμα ήταν ικανό να της δώσει την πρόκριση.

Αρχικός της στόχος πριν το Euro ήταν να περάσει από τον όμιλο και ως εκ τούτου η πορεία της θεωρείται ήδη θετική, αν και τώρα ανοίγει ο δρόμος για το κάτι παραπάνω.

Ουαλία – Δανία: Προγνωστικά 26/06/2021

Δέκα φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στο παρελθόν και ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως κανένα ματς δεν έχει λήξει ισόπαλο. Εξι νίκες μετράει η Δανία και τέσσερις η Ουαλία.

Το 2018 τα πιο πρόσφατα ματς, για το Nations League, με τη Δανία να επικρατεί και στα δύο (2-0 εντός, 2-1 εκτός έδρας).

Η πρόσφατη παράδοση, το γεγονός πως η Δανία έχει περισσότερες παραστάσεις σε τελικές φάσεις Euro ή Μουντιάλ και η εικόνα των δύο ομάδων στους ομίλους, χρίζουν φαβορί στο 1.90 τη Δανία. Στο 5.45 προσφέρεται η νίκη της Ουαλίας και στο 3.40 η ισοπαλία.

Στο 2.60 προσφέρεται το ενδεχόμενο νίκης των Δανών, χωρίς να σκοράρει η Ουαλία (2 & Ν/G), ενώ έχει ενδιαφέρον και η επιλογή Χ ημίχρονο/2 τελικό, σε απόδοση 4.50

Οι Δανοί πληγώθηκαν απ’ όλες τις απόψεις από το θέμα Ερικσεν, πήραν όμως αυτό που δικαιούνταν έστω και την τελευταία αγωνιστική, με την εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Ρωσία (4-1). Είχαν προηγηθεί δύο άδικες ήττες, το 0-1 από τη Φινλανδία (μία τελική σε όλο το ματς οι Φινλανδοί) και το 1-2 από το Βέλγιο.

Οι Ουαλοί σημείωσαν 3 γκολ στον όμιλο, εκ των οποίων τα 2 απέναντι στην Τουρκία, που απογοήτευσε στο τουρνουά. Η λογική λέει ότι θα παίξουν συντηρητικά και προσπαθώντας να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, με τους Μπέιλ, Ράμσεϊ και Τζέιμς.

Ουαλία – Δανία: Ανάλυση 26/06/2021

Οι φιλοδοξίες της Ουαλίας στο Euro 2020 δεν σταματούν απλά στη συμμετοχή της στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Στην προηγούμενη έκδοση του Euro, άλλωστε, έφτασαν έως τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Πορτογαλία.

bale_novibetgr

«Είμαστε όλοι μας φιλόδοξοι. Τόσο από τη μεριά μου σαν προπονητής όσο και οι παίκτες από τη δική τους. Μπορούμε να πάμε πιο μακριά. Ξέρουμε ότι στην καλή μας μέρα μπορούμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι απέναντι στον οποιονδήποτε και πως μπορούμε να τον πληγώσουμε», τα λεγόμενα του προπονητή της, Ρομπ Πέιτζ.

Μία αναμέτρηση που όπως και στη φάση των ομίλων, έτσι και τώρα θα θελήσει να έχει «σφιχτή» αμυντική συμπεριφορά και να αξιοποιήσει τα όποια κενά βρει στην άμυνα των αντιπάλων.

Η Δανία, από την πλευρά της, θα προσπαθήσει να βελτιώσει κάποια πράγματα στο αμυντικό κομμάτι και να καταφέρει να έχει την ίδια εικόνα μεσοεπιθετικά.

«Είμαστε καλή ομάδα και δεν έχει τόση σημασία ποιος ξεκινάει στην ενδεκάδα. Σε πολλά παιχνίδια έχουμε εμφανιστεί πολύ δυνατοί στο 2ο ημίχρονο και ειδικότερα στα 20 τελευταία λεπτά. Είναι το ίδιο σημαντικό το ποιος τελειώνει με το ποιος αρχίζει ένα ματς», σχολίασε ο Κάσπερ Χιούλμεντ, ομοσπονδιακός τεχνικός της Δανίας.

Ουαλία – Δανία, Παρουσίαση και Στατιστικά 26/06/2021

  • Οι δύο τερματοφύλακες, Κάσπερ Σμάιχελ (Δανία) και Ντάνι Γουόρντ (Ουαλία) είναι παίκτες της αγγλικής Λέστερ. Στο διάστημα που συνυπάρχουν, ο Σμάιχελ μετράει 114 συμμετοχές σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ ενώ ο Γουόρντ ακόμα δεν έχει πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.
  • Για δεύτερη φορά θα αγωνιστεί στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» η Ουαλία, που το 2014 είχε ηττηθεί σε φιλικό από την Ολλανδία. Συνολικά σε 5 αγώνες της επί ολλανδικού εδάφους (όλες απέναντι στους «οράνιε») μετρά μόνο ήττες.
  • Πρώτη αναμέτρηση στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» για τη Δανία, που σε 10 ματς στο Αμστερνταμ έχει ως απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες.
  • Στο τελευταίο χρονικά ματς που ο Γκάρεθ Μπέιλ βρήκε απέναντί του τον Κάσπερ Σμάιχελ, σημείωσε 2 γκολ. Ηταν στη νίκη της Τότεταμ επί της Λέστερ με 4-2 στις 23 Μαΐου για την Πρέμιερ Λιγκ.
  • Δεν έχει κριθεί πρόκριση σε πέναλτι για την Ουαλία. Σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι σε νοκ-άουτ ματς για τη Δανία, με μία νίκη (το 1992 την Ολλανδία στα ημιτελικά) και δύο αποκλεισμούς (1984 στα ημιτελικά από Ισπανία, 2018 στη φάση των 16 του Μουντιάλ από την Κροατία)

Ουαλία: Απουσίες & Ενδεκάδα 26/06/2021

Ο κεντρικός αμυντικός Ιθαν Αμπάντου, που ήρθε από τον πάγκο στα δύο πρώτα ματς και ξεκίνησε βασικός στο τρίτο με την Ιταλία, είναι τιμωρημένος.

Κατά τα άλλα, ο Ρομπ Πέιτζ έχει όλους τους άλλους παίκτες στη διάθεσή του και λογικά θα εμπιστευτεί την 11άδα που ξεκίνησε απέναντι σε Ελβετία και Τουρκία. Στην κορυφή της επίθεσης ο Κίφεν Μουρ, παίκτες-κλειδιά οι Γκάρεθ Μπέιλ και Ααρον Ράμσεϊ.

Πιθανή 11άδα (4-3-3): Γουόρντ – Ρόμπερτς, Μίφαμ, Ροντόν, Ντέιβις – Ράμσεϊ, Μορέλ, Αλεν – Τζέιμς, Μπέιλ, Μουρ.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσι (Κρίσταλ Πάλας), Ντάνι Γουόρντ (Λέστερ), Ανταμ Ντέιβις (Στόουκ).

Αμυντικοί: Κρις Γκάντερ (Τσάρλτον), Νέκο Ουίλιαμς (Λίβερπουλ), Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Τομ Λόκιερ (Λούτον), Τζο Ρόντον (Τότεναμ), Κόνορ Ρόμπερτς (Σουόνσι), Ιθαν Αμπάντου (Σέφιλντ Γιουν.), Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις (Στόουκ), Κρις Μέφαμ (Μπόρνμουθ), Μπεν Καμπάνγκο (Σουόνσι).

Μέσοι: Τζο Αλεν (Στόουκ), Χάρι Ουίλσον (Κάρντιφ), Ααρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Τζο Μορέλ (Λούτον), Τζόνι Ουίλιαμς (Κάρντιφ), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Ντάνιελ Τζέιμς  (Μάντσεστερ Γ.), Ντίλαν Λέβιτ (Ιστρα), Ρούμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ), Μάθιου Σμιθ (Ντόνκαστερ).

Επιθετικοί: Τάιλερ Ρόμπερτς (Λιντς), Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ), Κίφερ Μουρ (Κάρντιφ).

Δανία: Απουσίες & Ενδεκάδα 26/06/2021

Η διάταξη με τρεις στόπερ λειτούργησε καλά στο ματς με τη Ρωσία και σε αυτό αναμένεται να επιμείνει και απέναντι στην Ουαλία ο Κάσπερ Χιούλμαντ.

Ο Δανός προπονητής για ακόμα μία φορά δεν μπορεί να υπολογίζει φυσικά στον Κρίστιαν Ερικσεν ενώ πλην αυτού, δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Πιθανή 11άδα (3-4-3): Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεργκαρντ – Βας, Ντιλέινι, Χόιμπιεργκ, Μέλε – Ντάμσγκααρντ, Μπρέιθγουεϊτ, Πόουλσεν.

Η αποστολή

Τερματοφύλακες: Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), Γιόνας Λεσλ (Μίντιλαντ), Φρέντερικ Ρένοβ (Σάλκε)

Αμυντικοί: Γιόακιμ Αντερσεν (Φούλαμ), Γιάνικ Βέστεργκαρντ (Σαουθάμπτον), Σίμον Κιάερ (Μίλαν), Γιόακιμ Μέλε (Αταλάντα), Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι), Ματίας Γιόργκενσεν (Κοπεγχάγη), Γενς Στίγκε Λάρσεν (Ουντινέζε), Νικολάι Μπόιλεσεν (Κοπεγχάγη).

Μέσοι: Ρόμπερτ Σκοβ (Χόφενχαϊμ), Τόμας Ντιλέινι (Ντόρτμουντ), Κρίστιαν Ερικσεν (Ιντερ), Κρίστιαν Νέργκαρντ (Μπρέντφορντ), Ντάνιελ Βας (Βαλένθια), Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), Ματίας Γένσεν (Μπέντφορντ), Αντερς Κρίστιανσεν (Μάλμε)

Επιθετικοί: Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (Μπαρτσελόνα), Αντρέας Σλοβ Ολσεν (Μπολόνια), Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Νις), Μίκελ Ντάμσγκορντ (Σαμπντόρια), Γιόνας Βιντ (Κοπεγχάγη), Γιουσούφ Πάουλσεν (Λειψία), Αντρέας Κορνέλιους (Πάρμα)

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ