el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 17/04/2022

Το μεγάλο παιχνίδι που ξεχωρίζει αυτή την αγωνιστική των play offs είναι φυσικά αυτό που διεξάγεται στο «Απ. Νικολαΐδης». Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (17/04, 21:30) σε ένα ακόμη φετινό ντέρμπι των «αιωνίων».

Κάθε μία ομάδα έχει διαφορετικούς στόχους εν όψει της μεγάλης αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να εδραιωθεί στις θέσεις για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Ολυμπιακός ψάχνει μία καλή εμφάνιση για πρώτη φορά φέτος στα play offs.

Βέβαια, το μεγαλύτερο κίνητρο και των δύο ομάδων είναι φυσικά το γόητρο. Αυτό και τίποτα λιγότερο. Και οι δύο θέλουν όσο τίποτα άλλο τη νίκη, σε ένα παιχνίδι σταθμό του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στη «Λεωφόρο» ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ανάλυση & Παρουσίαση 17/04/2022

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει πλέον σε τροχιά Ευρώπης και πλέον πρέπει να πάρει τα αποτελέσματα που χρειάζεται, ώστε να παραμείνει εκεί. Οι «πράσινοι» είναι αήττητοι έως τώρα στη διαδικασία των play offs. Βέβαια αυτό από μόνο του δε φτάνει, αφού έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές μετρούν μόλις μία νίκη και τρεις ισοπαλίες.

Ειδικά η τελευταία στα Γιάννενα, είναι ίσως το αποτέλεσμα που ενόχλησε τους «πράσινους» περισσότερο από τα υπόλοιπα. Ο Παναθηναϊκός προερχόταν από ένα μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πήρε τη νίκη που ήθελε και μπήκε για τα καλά στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ωστόσο χρειαζόταν τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ώστε να «κεφαλαιοποιήσει» τη μεγάλη επιτυχία του με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο δεν τα κατάφερε στο Ιωάννινα κι έφυγε από το «Ζωσιμάδες» με το βαθμό της ισοπαλίας.

Ουσιαστικά αυτό το αποτέλεσμα δεν ήταν κακό. Μάλιστα με την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη που ακολούθησε, το «τριφύλλι» ανέβηκε στην 4η θέση για πρώτη φορά φέτος στα play offs.

pao osfp2 novibet

Δεν ήταν όμως το ιδανικό. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στο γήπεδο με σαφή επιθετικό προσανατολισμό με σκοπό να πάρει τη νίκη. Παρουσίασε το γνωστό του πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών, όπου είχε μεγάλη κατοχή της μπάλας και άσκησε πίεση στον αντίπαλο.

Ωστόσο, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα όσον αφορά τουλάχιστον την τελική ενέργεια. Αυτό μάλιστα τόνισε και ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι «πράσινοι» είχαν μία πολύ καλή φάση με τον Μαουρίσιο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Επίσης απείλησαν δύο φορές και με τον Αϊτόρ, αλλά ούτε ο Ισπανός ήταν εύστοχος.

Μοιραία λοιπόν το παιχνίδι έμεινε στο 0-0 (δείτε βίντεο εδώ). Σα να μην έφτανε αυτό για τους «πράσινους», στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήρθε και η κόκκινη κάρτα του Χουάνκαρ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού χαρακτήρισαν αδικαιολόγητη την αποβολή του Ισπανού αμυντικού, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα.

Pao osfp h2h novibet

Ο Ολυμπιακός από την άλλη πλευρά, δε διανύει και την καλύτερη δυνατή περίοδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ουσιαστικά… ρεπό. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα του «Δικεφάλου του Βορρά». Έτσι αποφασίστηκε και δόθηκε ένα φιλικό παιχνίδι με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου οι Ουκρανοί επικράτησαν 1-0.

Τα φιλικά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τα επίσημα παιχνίδια. Ωστόσο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε την ευκαιρία να δει τους παίκτες του να… ξεμουδιάσουν και να διατηρηθούν σε αγωνιστικό ρυθμό εν όψει της δύσκολης συνέχειας στα play offs.

Πριν από το φιλικό με τη Σαχτάρ, είχε προηγηθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ακόμη μία μέτρια εμφάνιση, εξ ου και το τελικό αποτέλεσμα έμεινε στο 1-1. Μπορείτε να δείτε βίντεο εδώ.

pao osfp3 novibet

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη. Ακόμη και στην πρεμιέρα με τον Άρη, όπου τελικά πήραν τη νίκη (2-1), δεν είχαν καλή εικόνα. Και είχε συνέχεια και στο «Ζωσιμάδες» και το τελικό 1-1. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ δεν είχε πολύ μεγάλες διαφορές.

Ο Ολυμπιακός είχε κάποια καλά διαστήματα. Κατάφερε να ανοίξει το σκορ, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση πριν από το ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, πίεσε την ΑΕΚ για να πετύχει το νικητήριο τέρμα. Έκανε κάποιες καλές φάσεις, αλλά σταμάτησε πάνω στον πολύ καλό, εκείνη την ημέρα, Στάνκοβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ψάχνουν ένα καλό αποτέλεσμα στα play offs. Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει ότι η ομάδα του, το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Τώρα έχει μπροστά του, τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αλλά ακολουθούν δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα, ακόμη δύο για το Κύπελλο και τα εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ και τον Άρη.

Είναι λοιπόν και θέμα ψυχολογίας, να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, ειδικά σε μία έδρα, όπως είναι το «Απ. Νικολαΐδης».


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στατιστικά & Προϊστορία 17/04/2022

  • Χωρίς νικητή, αλλά και χωρίς γκολ έχουν λήξει τα δύο πρώτα παιχνίδια μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στην κανονική διάρκεια. Και τα δύο έμειναν στο 0-0.
  • Η ισοπαλία είναι και το αποτέλεσμα, που έχει προβάδισμα στη γενικότερη προϊστορία στην έδρα του Παναθηναϊκού.
  • Συνολικά έχουν διεξαχθεί 98 παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο και έχουν έρθει 38 ισοπαλίες. Οι «πράσινοι» έχουν 30 νίκες, ενώ άλλες τόσες έχουν οι «ερυθρόλευκοι».
  • Πέρυσι το αντίστοιχο παιχνίδι των play offs είχε ως μεγάλο νικητή τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 4-1 μέσα στο «Απ. Νικολαΐδης».
  • Οι «πράσινοι» συνηθίζουν να βρίσκουν δίχτυα μέσα στην έδρα τους. Μέχρι στιγμής έχουν δώσει 15 ματς στη «Λεωφόρο» κι έχουν σκοράρει στα 12, ενώ στα τρία έμειναν… άσφαιροι.
  • Το ένα από αυτά τα τρία ήταν το 0-0 με τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου.
  • Ωστόσο, τα περισσότερα παιχνίδια είναι στο Under. Συγκεκριμένα από τα 15 εντός έδρας, έχουν 6 Over και τα υπόλοιπα 9 είναι στο Under.
  • Ο Ολυμπιακός, επίσης, σκοράρει στα εκτός έδρας ματς που δίνει. Σε σύνολο 14 αγώνων έχει βρει δίχτυα σε 12 ματς, ενώ μόλις σε δύο έμεινε στο μηδέν.
  • Μία μικρή υπεροχή έχουν τα Over μακριά από το Φάληρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 8 Over και 6 Under σε 14 παιχνίδια.

pao osfp5 novibet


Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Προγνωστικά 17/04/2022

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για το αποτέλεσμα στο ντέρμπι των «αιωνίων». Ανέβηκε στην 4η θέση, όμως χρειάζεται κι άλλους βαθμούς για να ελπίζει ότι θα βγει στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός δεν πείθει το τελευταίο διάστημα. Σε κανένα από τα πρώτα ματς play offs δεν… έθελξε με την απόδοσή του, αλλά είναι πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος. Έστω και οριακά, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του «άσου».

Ο ΑΣΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.15

Οι «πράσινοι» έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη από ένα θετικό αποτέλεσμα και συγκεκριμένα τη νίκη, γι’ αυτό και περιμένουμε ότι θα πιέσουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όποτε το πράττουν αυτό στην έδρα τους, συνήθως έχουν αρκετά κόρνερ. Περισσότερα από τον αντίπαλό τους. Κι αυτό έχει συμβεί αρκετές φορές στη φετινή σεζόν. Περιμένουμε ότι θα έχει περισσότερα και από τον Ολυμπιακό.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑ ΚΟΡΝΕΡ ΣΤΟ 2.15

Οι γηπεδούχοι θα επιδιώξουν το γκολ από νωρίς, για να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα. Η αγορά να κάνουν πρώτοι το 1-0 έχει εξαιρετική απόδοση.

ΣΤΗ NOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ 1-0 ΣΚΟΡ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.25


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/04/2022

Το ένα και μοναδικό πρόβλημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι φυσικά η απουσία του Χουάνκαρ. Ο Ισπανός αμυντικός αποβλήθηκε στα Γιάννενα και μάλιστα τιμωρήθηκε με ποινή τριών αγωνιστικών. Οι «πράσινοι» άσκησαν έφεση, αλλά ο ποδοσφαιριστής θα λείψει σίγουρα από το ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα, οι Καρλίτος και Βιγιαφάνιες μπήκαν κανονικά στο πρόγραμμα και τέθηκαν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Δεδομένες είναι οι μακροχρόνιες απουσίες των Λούντκβιτς, Αγιούμπ και Βαγιαννίδη, οι οποίες άλλωστε δεν επηρεάζουν τον προγραμματισμού του Γιοβάνοβιτς.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκενφελντ, Σάντσες – Ρούμπεν Πέρεθ, Γκατσίνοβιτς, Βιγιαφάνιες – Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

pao osfp7 novibet


Ολυμπιακός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 17/04/2022

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει απουσίες για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Από τη στιγμή που μπήκε και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Πορτογάλος προπονητής έχει ακόμη μία λύση στα εξτρέμ, γεγονός που του λύνει τα χέρια.

Διαθέσιμος είναι και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και επίσης θα είναι στην αποστολή για το ντέρμπι. Ωστόσο και οι δύο παίκτες αναμένεται να βρίσκονται στο πάγκο και να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Όλα δείχνουν ότι ο Μαρτίνς θα επιλέξει σχήμα με τρία στόπερ, κάτι που έχει κάνει στα περισσότερα ντέρμπι φέτος, αλλά και σε αυτό στη «Λεωφόρο» στην κανονική διάρκεια.

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Βατσλίκ – Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς – Λαλά, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ – Αγκ. Καμαρά, Μασούρας, Ελ Αραμπί.

 

 

Διαβάστε ακόμη:

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών

Οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού όλων των εποχών

οι 10 καλύτεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού όλων των εποχών

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ