el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση & Παρουσίαση 06/02/2022

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στην Τούμπα (6/2, 19:30) δεσπόζει στην 22η αγωνιστική της Super League με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Ο Δικέφαλος του Βορρά για να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού στην κορυφή της βαθμολογίας και το «τριφύλλι» για να κλείσει τις πληγές του και να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης.

Η δίψα των ομάδων για το «τρίποντο» δεν κρύβεται και αυτό σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά πάνω στο χορτάρι.

Με 600+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ματς στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό γίνεται πιο συναρπαστικό.


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Παρουσίαση 06/02/2022

Ο ΠΑΟΚ παραμένει στο -9 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, όμως δεν δείχνει διατεθειμένος να παρατήσει από τόσο νωρίς τη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει τον τρόπο να φέρει τα πάνω κάτω στη Super League, αλλά αναμφισβήτητα του στοίχισε το 1-1 (Video) με τους Πειραιώτες στην Τούμπα.

Πάντως, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου φιλοδοξεί να συνεχίσει την αντεπίθεσή της, αφού έχει να ηττηθεί σε ματς πρωταθλήματος από τις 5 Δεκεμβρίου με τον Ιωνικό και μετράει θετικό σερί με 7 νίκες και 1 ισοπαλία.

Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικράτησε την Τετάρτη στη Ριζούπολη με 2-0 (Video) απέναντι στον Απόλλωνα. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήρθε χάρης στα γκολ των Μουργκ και Κούρτιτς (με πέναλτι) με τους Θεσσαλονικείς να πανηγυρίζουν μια… επαγγελματική νίκη και να φτάνουν τους 41 βαθμούς (13-2-5).

Ο Λουτσέσκου με τη λήξη της αναμέτρησης στάθηκε στο γεγονός ότι με τον Απόλλων σκόνταψαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, λέγοντας:

«Σε τέτοιες περιπτώσεις και σε ένα παιχνίδι που έχεις τόσες πολλές ευκαιρίες και τις χάνεις είναι λογικό να χάνεις την συγκέντρωσή σου. Μετά από κάποια στιγμή σκεφτήκαμε στο πως δεν θα δεχθούμε γκολ εφόσον δεν σκοράραμε. Είναι λογικό να αποκτά αυτοπεποίθηση ο αντίπαλος και να πιστεύει πως μπορεί να κάνει κάτι. Ακόμα και έτσι είχαμε και άλλες 2-3 ευκαιρίες στην κόντρα επίθεση.

Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να είναι πιο μεγάλο σε έκταση. Να ήταν μεγαλύτερο το σκορ. Και αυτό απέναντι σε μία ομάδα όπως ο Απόλλων Σμύρνης που δεν έχει χάσει στο γήπεδό του από ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ολυμπιακός. Τώρα μας περιμένει νέο ντέρμπι μ’ ένα δύσκολο αντίπαλο και δεν πρέπει να κάνουμε λάθη».

Επίσης, ο Ρουμάνος τεχνικός δεν παρέλειψε να σχολιάσει το θλιβερό γεγονός με την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, τονίζοντας:

«Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα. Η καρδιά μου βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια που έχασε το παιδί της. Είναι απίστευτο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε καν πόσο πονάει αυτή η οικογένεια. Είναι πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Είναι κάποιοι τρελοί άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο».

Ο Παναθηναϊκός, μετά τις δύο σερί ήττες από Αστέρα και ΟΦΗ, κινδυνεύει να χάσει το… τρένο της Ευρώπης και φιλοδοξεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» έπεσαν στην 5η θέση της βαθμολογία με 30 βαθμούς και μακριά από τη Λεωφόρο είναι απογοητευτικοί (2-1-6).

Το «τριφύλλι» την Τετάρτη ηττήθηκε 3-2 από τον ΟΦΗ στην Κρήτη σ’ ένα ματς που οι ποδοσφαιριστές του Γιοβάνοβιτς προηγήθηκαν 1-2 κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να το τελειώσουν. Τελικά τις χαμένες ευκαιρίες τις πλήρωσαν ακριβά με τον ΟΦΗ να εκμεταλλεύεται σε αρκετές περιπτώσεις την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων, αλλά και τα ανεπίτρεπτα λάθη του διαιτητή Καραντώνη.

Ο Παναθηναϊκός αποχώρησε με τρομερά παράπονα από την διαιτησία και σε ανακοίνωση η ΠΑΕ, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Μετά και τη σημερινή διαιτητική φαρσοκωμωδία στο Ηράκλειο, έγινε πλέον σαφές σε όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη της Ελλάδας ότι η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο ίδιο σημείο όπου την παρέλαβαν οι διεθνείς ομοσπονδίες. Δηλαδή στο απόλυτο μηδέν. Ασχολούμαστε ξανά με τις διατεταγμένες υπηρεσίες των Καραντώνηδων, των Τζήλων, των Φωτιάδων, οι οποίοι αλλοιώνουν τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία, καταστρέφοντας τη δουλειά των ποδοσφαιριστών, με την ανοχή, αν όχι τις ευλογίες, του αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ».

Στο «τριφύλλι» κάνουν λόγο για λανθασμένη αποβολή με κόκκινη κάρτα του Βιγιαφάνες στο 1-2, μη καταλογισμό πέναλτι και επιθετικό φάουλ στο γκολ που ισοφάρισε ο ΟΦΗ.

Από την πλευρά του ο Γιοβάνοβιτς στάθηκε στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και δεν μίλησε για τη διαιτησία.

«Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν πολύ πιο καλός στο γήπεδο, όμως εμείς κόντρα στη ροή του αγώνα καταφέραμε από κάποιες αντεπιθέσεις να προηγηθούμε. Στο δεύτερο μέρος είχαμε ευκαιρίες για να αυξήσουμε το προβάδισμά μας, αλλά μετά ήρθε η αποβολή και ήταν λογικό να υποχωρήσουμε. Στο τέλος δείξαμε πως δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε την εξέλιξη του παιχνιδιού και τιμωρηθήκαμε πολύ σκληρά με γκολ στο 94.

Πλέον είναι δύσκολα τα πράγματα μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και μας περιμένει μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα», υποστήριξε ο Σέρβος προπονητής του Παναθηναϊκού.

Με δεδομένο ότι ο Βιγιαφάνες είναι τιμωρημένος ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να ρίξει στη «μάχη» το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού», Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος προπονείται μια βδομάδα με τους συμπαίκτες του και όλα δείχνουν ότι θα κάνει ντεμπούτο στην Τούμπα.


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Στατιστικά, Προϊστορία 06/02/2022

  • Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία 7 παιχνίδια του έχει εκτελέσει 7 πέναλτι. Μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι Θεσσαλονικείς δεν έστησαν την μπάλα στην άσπρη βούλα. Συνολικά ο Δικέφαλος έχει εκτελέσει 12 πέναλτι και έχει αστοχήσει σε δύο.
  • Στο ματς του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 1-3. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Άκπομ, οι πράσινοι ισοφάρισαν με τον Μαουρίσιο και στη συνέχεια ο Κούρτιτς πέτυχε δύο γκολ (85’, 90+), το ένα με πέναλτι!
  • Η προϊστορία την τελευταία πενταετία σε ντέρμπι πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα είναι υπέρ του ΠΑΟΚ. Σε 7 αναμετρήσεις ο Δικέφαλος μετράει 3 νίκες (4-0, 2-0, 2-1), ενώ ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη τη σεζόν 16/17 με σκορ 2-3. Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια έληξαν ισοπαλία (0-0 πέρυσι στα πλέι οφ, και πρόπερσι επίσης 0-0 και 2-2).
  • 12 Over και 8 Under μετράει ο ΠΑΟΚ σε 20 ματς στη Super League, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει 8 και 12 αντίστοιχα.
  • 20 βαθμούς από τους 41 συνολικά έχει μαζέψει ο ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα με 6-2-2.
  • Ο Παναθηναϊκός μακριά από τη Λεωφόρο έχει μαζέψει μόλις 7 πόντους από τους 30 με 2-1-6.
  • Βαθμολογία Super League


ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά 06/02/2022

Ο ΠΑΟΚ στα τελευταία του παιχνίδια κερδίζει με χαρακτηριστική ευκολία πέναλτι. Οι γηπεδούχοι απέναντι στον Παναθηναϊκό θα ασκήσουν πίεση στην πράσινη άμυνα και δεν αποκλείεται η μπάλα να ξαναπάει στην άσπρη βούλα. Τις εκτελέσεις τις αναλαμβάνει ο Κούρτιτς!

ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.75 ΣΤΗ NOVIBET

ΑΝΥ ΤΙΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΚΟΥΡΤΙΤΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.60

Ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για το τρίποντο και μέσα στην Τούμπα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Οι «πράσινοι» μπορούν να βρουν γκολ και ο Παλάσιος έχει βελτιώσει τα τελειώματά του.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.90 ΣΤΗ NOVIBET

ΑΝΥ ΤΙΜΕ ΣΚΟΡΕΡ ΠΑΛΑΣΙΟΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.00


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/02/2022

Ο Λουτσέσκου στο ματς με τον Απόλλων ανακάτεψε την τράπουλα και για λόγους ξεκούρασης. Επιστρέψει στο αρχικό σχήμα ο Αουγκούστο, εκτός παραμένουν οι Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα, ενώ στο πάγκο θα κάτσουν οι Μπίσεσβαρ, Μίτριτσα που μεσοβδόμαδα είχαν ενοχλήσεις.

 ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκανσον, Κρέσπο (Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Αουγκούστου, Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (Μουργκ), Άκπομ

Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/02/2022

Σημαντικά προβλήματα καλείται να λύσει ο Γιοβάνοβιτς. Τιμωρημένος είναι ο Βιγιαφάνες, εκτός μάχης τέθηκαν οι Μαουρίσιο, Κώτσιρας, Μακέντα, ενώ αμφίβολος είναι ο Βιτάλ. Ο Αλεξανδρόπουλος θα ξεκινήσει βασικός και μια θέση διεκδικούν στον άξονα οι Γκατσίνοβιτς, Λούντκβιστ.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (Λούντκβιστ), Παλάσιος, Καρλίτος.

 Ο Λετονός διαιτητής, Άντρις Τρεϊμάνις ορίστηκε από την ΚΕΔ για να διευθύνει το ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. Στο VAR θα κάτσει ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ, που ήταν και στο ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1 στα περυσινά playoffs.

 


Διαβάστε ακόμα…

the damned united novibet

Οι 10 καλύτερες ταινίες για ποδόσφαιρο


giannis alex antetokounmpo novibet

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ