el
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 20/03/2022

Ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης διεξάγεται την προσοχή Κυριακή. Τα βλέμματα όλων των ποδοσφαιρόφιλων θα είναι στραμμένα στην Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (22:00).

Οι γηπεδούχοι οδεύουν ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλουν να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. Οι «μπλαουγκράνα» από την άλλη, είναι σε ανοδική πορεία και κυνηγούν τη δεύτερη θέση από τη Σεβίλλη.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν την πρώτη τους νίκη επί της Ρεάλ, μετά το Μάρτιο του 2019, όπου μετρούν πέντε ήττες και μία ισοπαλία.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο παιχνίδι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Μπαρτσελόνα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Ανάλυση & Παρουσίαση 20/03/2022

Η Ρεάλ Μαδρίτης πετάει… φωτιές το τελευταίο διάστημα. Έχει βρει ρυθμό και πηγαίνει από επιτυχία σε επιτυχία και από νίκη σε νίκη. Εδώ και πέντε αγώνες έχει ανέβει επίπεδο με αποκορύφωμα φυσικά τη νίκη-πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν, την περασμένη εβδομάδα.

Λίγες μέρες μετά το 3-1 επί των Γάλλων και την επιβλητική εμφάνιση των Μόνριτς και Μπενζεμά, ακολούθησε η νίκη 3-0 στην έδρα της Μαγιόρκα. Η «βασίλισσα» έδωσε ακόμη μία… παράσταση στη La Liga και ξεπέρασε το εμπόδιο των γηπεδούχων.

Η νίκη πάντως δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο φανερώνει το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πολλές φορές ανοργάνωτη την άμυνα των «μερένγκες» και είχαν ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ.

Μάλιστα είχαν και πολλά παράπονα από τη διαιτησία για το πρώτο γκολ της Ρεάλ, όπου φαίνεται ότι ο Βαλβέρδε κάνει επιθετικό φάουλ. Ο διαιτητής άφησε πάντως το παιχνίδι να συνεχιστεί και ο Βινίσιους άνοιξε το σκορ στο 55’.

Στη συνέχεια, ανέλαβε ο Καρίμ Μπενζεμά. Έκανε το 2-0 στο 77’ με πέναλτι και στο 82’ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η Ρεάλ ανέβηκε έτσι στους 66 βαθμούς και έχει δέκα περισσότερους από τη δεύτερη Σεβίλλη με 56. Μπορείτε να δείτε βίντεο εδώ.

real barcelona2 novibet

Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη της Ρεάλ σε όλες της διοργανώσεις, μετά την ήττα που γνώρισε από την Παρί στη Γαλλία. Έκτοτε έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο.

Παίζει ποδόσφαιρο κατοχής, ελέγχει το ρυθμό και έχει σε τρομερή κατάσταση τους Μπενζεμά, Βινίσιους, Μόντριτς, αλλά και τον Κρόος που γύρισε από τραυματισμό. Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα είναι άκρως σημαντικό κυρίως για το γόητρο του συλλόγου.

Η Ρεάλ έχει μία διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της και αν μη τι άλλο θέλει να τη διατηρήσει. Ωστόσο, η νίκη είναι μονόδρομος για τους Μαδριλένους, κόντρα στη μεγάλη της αντίπαλο.

Η Μπαρτσελόνα φαίνεται πλέον ότι πατάει πολύ καλύτερα στα πόδια της. Ο Τσάβι χρειάστηκε κάποιο χρόνο να βάλει σε μία σειρά, το… συνονθύλευμα που άφησε πίσω του, ο Ρόναλντ Κούμαν.

 

Φαίνεται όμως ότι τα έχει καταφέρει και η Μπαρτσελόνα βαδίζει πλέον σε πιο σωστά μονοπάτια. Στα τελευταία της δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Ειδικά στο πρωτάθλημα έχει ανεβάσει ταχύτητα και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση, ισόβαθμη με την Ατλέτικο στους 51 βαθμούς, αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Η διαφορά από τη 2η Σεβίλλη είναι στους πέντε βαθμούς, αλλά οι Ανδαλουσιανοί έχουν κι ένα ματς περισσότερο.

real barcelona5 novibet

Επιπλέον έχουν βοηθήσει και οι μεταγραφές του Ιανουαρίου. Οι Ομπαμεγιάνγκ και Τραορέ έχουν κολλήσει με τους υπόλοιπους, ενώ οι νεαροί Πέδρι, Γκάβι και Νίκο Γκονζάλες είναι πολύ ανεβασμένοι υπό την καθοδήγηση του Τσάβι.

Κόντρα στην Οσασούνα, την περασμένη Κυριακή, η Μπάρτσα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, όπως φανερώνει και το τελικό 4-0. Μάλιστα δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το σκορ ήταν και μικρό για τη συνολική εικόνα των Καταλανών. Δείτε βίντεο εδώ.

Στο τέλος της εβδομάδας, η Μπαρτσελόνα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους «8» του Europa League μετά την πρόκριση επί της Γαλατασαράι στην Τουρκία. Η νίκη με 2-1 ήρθε με αρκετά περιπετειώδη τρόπο, αλλά διατήρησε τους Καταλανούς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Στατιστικά & Προϊστορία 20/03/2022

  • Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη, η Ρεάλ επικράτησε με 2-1, χάρη σε γκολ των Αλάμπα και Λούκας Βάσκεθ. Για την Μπαρτσελόνα μείωσε ο Αγκουέρο.
  • Στο ενδιάμεσο είχε μεσολαβήσει και ο ημιτελικός για το Σούπερ Καπ, που έγινε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Η Ρεάλ νίκησε στην παράταση 3-2, ενώ στην κανονική διάρκεια, το ματς έληξε στο 2-2.
  • Γενικότερα, η ομάδα της Μαδρίτης τα πηγαίνει πολύ καλά, τελευταία με την Μπαρτσελόνα. Μετράει πέντε συνεχόμενες νίκες, ανεξαρτήτως έδρας και έξι ματς αήττητη (5-1-0).
  • Η πιο πρόσφατη νίκη των «μπλαουγκράνα» ήταν πριν από τρία χρόνια στη Μαδρίτη με 1-0 στις 2 Μαρτίου 2019.
  • Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως στα παιχνίδια που γίνονται στη Μαδρίτη, η Μπαρτσελόνα τα πάει πολύ καλά το τελευταίο διάστημα. Στα δέκα πιο πρόσφατα έχει έξι νίκες και τέσσερις ήττες (6-0-4).
  • Η πιο πρόσφατη ισοπαλία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ήταν πριν από έντεκα χρόνια, τον Απρίλιο του 2011 με 1-1.
  • Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι είναι αήττητη φέτος στην έδρα της. Σε 14 παιχνίδια έχει δέκα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (10-4-0).
  • Η Μπαρτσελόνα, πάντως, εκτός έδρας έχει περισσότερες ισοπαλίες παρά νίκες. Σε 14 ματς έχει 5-7-2.
  • Η Ρεάλ έχει τέσσερα Over στα πέντε πιο πρόσφατα εντός έδρας ματς, ενώ η Μπαρτσελόνα μετράει τρία συνεχόμενα, μακριά από τη Βαρκελώνη.

real barcelona3 novibet


Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά 20/03/2022

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και βάσει εικόνας των δύο ομάδων, είναι ανοικτό σε όλα τα αποτελέσματα. Δεν θα προκαλέσει εντύπωση αν νικήσει η Ρεάλ ή επικρατήσει η Μπαρτσελόνα ή αν έρθει «Χ». Αυτό που φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες είναι ότι και οι δύο θα σκοράρουν, αλλά θα μπουν και περισσότερα από τρία γκολ.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΚΟΛ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ COMBO BET ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΙ OVER 2.5 ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 1.81

Επίσης καμία από τις δύο δεν δείχνει να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ, αφού ο αντίπαλος έχει τη δυναμική να απαντήσει άμεσα. Το σκορ 1-1 σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα δείχνει να είναι εξαιρετική επιλογή.

Η NOVIBET ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ 1-1 ΣΚΟΡ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.40

Τέλος για όποιον αναζητά και μία εναλλακτική και με δεδομένο ότι η Μπαρτσελόνα ψάχνει την πρώτη νίκη της έπειτα από έξι παιχνίδια (0-1-5), μπορεί να πάει στη διπλή ευκαιρία υπέρ της σε συνδυασμό με το Over 2.5.

ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ OVER 2.5. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΗ NOVIBET ΣΤΟ 2.80


Ρεάλ Μαδρίτης: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/03/2022

Τελικά ο Μπενζεμά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που είχε όλη την εβδομάδα, μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τη Μαγιόρκα. Ο Γάλλος επιθετικός έμεινε τελικά εκτός αποστολής.

Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για τον Κάρλο Αντσελότι. Ο προπονητής της Ρεάλ καλείται πλέον να προχωρήσει σε πειραματισμούς, για την κάλυψη του κενού.

Οι πληροφορίες από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Ασένσιο θα αναλάβει το ρόλο του μοναδικού επιθετικού και θα πλαισιωθεί από τους Ροντρίγκο και Βινίσιους.

Δεδομένη είναι και η απουσία του Μεντί, στο αριστερό άκρο της άμυνας. Βέβαια, εκεί υπάρχει η δοκιμασμένη λύση του Νάτσο, που θα είναι και ο αντικαταστάτης του.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Κουρτουά – Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Νάτσο – Κρόος, Καζεμίρο, Μόντριτς – Ροντρίγκο, Βινίσιους, Ασένσιο.

real barcelona4 novibet


Μπαρτσελόνα: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 20/03/2022

Ο Νίκο Γκονζάλες εξέτισε την ποινή του στον αγώνα με την Οσασούνα και πλέον θα είναι διαθέσιμος για το μεγάλο ντέρμπι με τη Ρεάλ.

Το θετικό για τον Τσάβι είναι ότι δεν έχει άλλα προβλήματα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Το αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να παλέψει και με την κούραση, μετά το ταξίδι της Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη για τον αγώνα με τη Γαλατασαράι.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Τερ Στέγκεν – Ντεστ, Αραούχο, Πικέ, Άλμπα – Μπούσκετς, Πέδρι, Φ. Ντε Γιονγκ – Φεράν Τόρες, Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.

 

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ