el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 15/10/2021

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την ήττα στις λεπτομέρειες από την Μπασκόνια στη Βιτόρια, ο Παναθηναϊκός καλείται να μετρήσει τις δυνάμεις του στο… αφιλόξενο Wizink Center κόντρα στη Ρεάλ.

Το τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (15/10), με τους Μαδριλένους να μην συνηθίζουν να κάνουν δώρα στους επισκέπτες τους, την ίδια ώρα που οι «πράσινοι» θέλουν μία καλή εμφάνιση έτσι ώστε να προετοιμαστούν με καλή ψυχολογία εν όψει της «καυτής» συνέχειας που έρχεται στην Ευρωλίγκα.

Μία συνέχεια που θα τους βρει ενισχυμένους με τον Αμερικανό γκαρντ Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκεται στην Αθήνα.

ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΟΥΝΤΙ ΦΕΡΝΑΝΤΕΘ ΚΑΙ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ


Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική

Η Ρεάλ μπήκε στη «διαβολοβδομάδα»… άνετη και ωραία, όμως στο τέλος λίγο έλειψε να την πατήσει.

Επικράτησε 94-86 της Μονακό (στο Wizink Center), ωστόσο τα χρειάστηκε μέχρι να φτάσει στο ροζ φύλλο. Και ενώ ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις, παίζοντας μπάσκετ υψηλού επιπέδου (στο +24, 43-19 κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου), επαναπαύθηκε και ο Μάικ Τζέιμς πήρε φωτιά απειλώντας την.

Η ομάδα από το Πριγκηπάτο έφτασε στο σημείο να κάνει την απόλυτη ανατροπή (προηγήθηκε 81-83 στο τελευταίο πεντάλεπτο!), όμως οι Γιαμπουσέλε, Ρούντι και Γιουλ βγήκαν μπροστά για τους Μαδριλένους και καθάρισαν την μπουγάδα.

Τρεις διψήφιοι για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο: Γιαμπουσέλε (18 π.), Ερτέλ (13 π., 5 ρ., 7 ασ.) και Κοζέρ (12 π.), θετικός για άλλη μία φορά ο σέντερ Ταβάρες (9 π., 6 ρ.), χρησιμοποιήθηκαν λίγο οι Αμπάλδε (9’) και Γιουλ (10’).

 

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά σε ένα πολύτιμο διπλό στη Βιτόρια, όμως στο τέλος «κόλλησε» και ηττήθηκε για ένα καλάθι (81-79).

Σίγουρα οι «πράσινοι» έβγαλαν μεγαλύτερη ενέργεια στην άμυνα, αλλά απέναντί τους είχαν έναν αντίπαλο με μικρό ροτέσιον που είχε και απουσίες.

Βελτιωμένος ο Κέντρικ Πέρι (9 π. με «μετρημένες» προσπάθειες, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 15’), πρώτος σκόρερ ο Παπαπέτρου (22 π.), διψήφιος και ο Μέικον (13 π.).

Από κει και πέρα, πάλεψαν οι Οκάρο Γουάιτ (7 π., 5 ρ., 2 κλεψ.), 2 πόντοι και 8 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής για τον Παπαγιάννη (αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και προφυλάχθηκε), σε ρηχά νερά ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, Νέντοβιτς (5 πόντους, έπαιξε μόλις 10 λεπτά).


Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Προγνωστικά & Απουσίες 15/10/2021

Δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική σημειώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολη αποστολή στη Μαδρίτη, όμως ένα επιπλέον… ντεσαβαντάζ για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είναι ότι η Ρεάλ θα μπει στο παρκέ με διάθεση να μην περάσει το ίδιο άγχος με αυτό της Τετάρτης.

Σε απόδοση 1.82 στη Novibet να προηγούνται οι Μαδριλένοι με 8 πόντους διαφορά και πάνω στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στα ειδικά των παικτών, στεκόμαστε στο Over 11,5 πόντοι του Γιαμπουσέλε (σε απόδοση 1.87), καθώς ο Γάλλος φόργουορντ είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της μηχανής της Ρεάλ, με τον Πάμπλο Λάσο να τον αφήνει στο παρκέ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των Μαδριλένων (29’ έπαιξε με τη Μονακό).

Παράλληλα, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 2,5 ασίστ του Παπαπέτρου σε απόδοση 1.70, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να μοιράζει 4 στη Βιτόρια, ενώ συνολικότερα «ανεβαίνει» συνεχώς στην συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία.

Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Απουσίες 15/10/2021

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο, στη Ρεάλ οι Ράντολφ και Τόμπκινς συνεχίζουν την αποθεραπεία τους. H επιστροφή του δεύτερου πλησιάζει), όμως δεν θα αγωνιστεί κόντρα στους “πράσινους”.

Στον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Πρίφτης θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις στη μέση κόντρα στη Μπασκόνια και έπαιξε με ένεση.

Αν δεν αγωνιστεί ο Ελληνας σέντερ το πρόβλημα του Παναθηναϊκού γίνεται μεγαλύτερο, αφού στους Μαδριλένους υπάρχει το δίδυμο Ταβάρες – Πουαριέ που θα δημιουργήσει αμέτρητα προβλήματα μέσα στη ρακέτα.


Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Ανάλυση & Στατιστικά 15/10/2021

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ρεάλ θα μπει στο ματς έχοντας την… ψυχολογία με το μέρος της, αφού από τον Απρίλιο του 2018 και μετά μετράει 12 διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.

Ο Πρίφτης στις δηλώσεις του για το παιχνίδι στη Μαδρίτη επισήμανε ότι οι παίκτες του θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο στο θέμα των ριμπάουντ. Στη Βιτόρια οι «πράσινοι» πήραν 12 λιγότερα από την Μπασκόνια (38-26).

Φυσικά, καλό σημάδι για τον Παναθηναϊκό τα μόλις 6 λάθη που έκανε στο πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας», ωστόσο έμεινε χαμηλά στον τομέα της δημιουργίας (13 ασίστ).

Η Ρεάλ βελτίωσε άμεσα το ποσοστό της έξω από το τρίποντο (11/22, 50% με τη Μονακό/3 στα 24 είχε στο ΣΕΦ απέναντι στον Ολυμπιακό), ενώ η αναλογία της σε ασίστ-κλεψίματα κόντρα στους Γάλλους ήταν 25-13.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Διαβάστε ακόμα…

Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Novileague: Παρέλαβε τις 50.000€* ο μεγάλος νικητής

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ