el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μαρία Σάκκαρη – Ιγκα Σφιόντεκ: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 09-06-2021

Η Μαρία Σάκκαρη έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει σε προημιτελικά ενός Γκραν Σλαμ, όπως το Ρολάν Γκαρός.

Η Σάκκαρη παίζει το καλύτερο τένις τη ζωής της και την Τετάρτη (9/6) έχει μπροστά της τη σπουδαιότερη πρόκληση της καριέρας της, αφού θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου στο Παρισινό Οπεν, Ιγκα Σφιόντεκ.

Ολο το Ρολάν Γκαρός σε live streaming* από την πλατφόρμα της Novibet

Μαρία Σάκκαρη – Ιγκα Σφιόντεκ: Προγνωστικά 09-06-2021

Η Ιγκα Σφιόντεκ θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Ρολάντ Γκαρός με απόδοση 1.74. Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη είναι το έκτο φαβορί με απόδοση 14.00.

Λογικό λοιπόν, ότι στη μεταξύ τους κόντρα η Πολωνή θεωρητικά έχει το πάνω χέρι και προσφέρεται στο 1.31 για να κερδίσει. Αντίστοιχα, η νίκη της Σάκκαρη δίνεται στο 4.20.

Δες εδώ όλες τις αποδόσεις για το Ρολάν Γκαρός

Η 25χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάντως, διάγει περίοδο φόρμας, είναι εξαιρετική από τη βασική γραμμή και αναμένεται να είναι απόλυτα ανταγωνιστική. Για όποιον λοιπόν δεν θέλει να ρισκάρει στη νίκη της Σάκκαρη μπορεί να στραφεί στις αγορές των χάντικαπ.

Το +4,5 γκέιμς της Μαρίας, δηλαδή να μη χάσει με πάνω από τέσσερα γκέιμς διαφορά, προσφέρεται στο 2.02.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το ενδεχόμενο να κριθεί το ματς στα τρία σετ, δηλαδή να χάσει επιτέλους ένα η Σφιόντεκ. Το σενάριο να λήξει το παιχνίδι με 2-1 είτε υπέρ της Σάκκαρη, είτε υπέρ της Πολωνής, αποδίδει 2.85!

Μαρία Σάκκαρη – Ιγκα Σφιόντεκ: Ανάλυση 09-06-2021

Η Σάκκαρη ήταν καταιγιστική στους «16» κόντρα στην περσινή φιναλίστ του Ρολάντ Γκαρός, Σοφία Κένιν. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στρίμωξε από την αρχή του ματς στα σχοινιά την Αμερικανίδα, Νο.5 στον κόσμο και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη (6-1, 6-3) μέσα σε μία ώρα και οχτώ λεπτά.

Στον πρώτο γύρο η Σάκκαρη είχε αποκλείσει με 2-0 σετ (6-4, 6-1) την Καταρίνα Ζαβάτσκα (Ουκρανία). Στον δεύτερο επίσης με 2-0 (6-2, 6-3) την Τζασμίν Παολίνι (Ιταλία), ενώ στον τρίτο, συνάντησε τις μεγαλύτερες δυσκολίες, κόντρα στη Βελγίδα, Ελίζ Μέρτενς, Νο. 15 στον κόσμο, την οποία λύγισε με 2-1 (7-5, 6-7, 6-2), σε 2 ώρες και 52 λεπτά.

Γενικά, η Σάκκαρη παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στο συγκεκριμένο τουρνουά, ελέγχει καλά τα συναισθήματά της, έχει ελαχιστοποιήσει τις μεταπτώσεις στην απόδοσή της και δείχνει πιο συγκεντρωμένη από ποτέ

Μοναδική άσχημη στιγμή της μέχρι στιγμής στο φετινό Ρολάν Γκαρός ήταν το τάι μπρέικ στο δεύτερο σετ κόντρα στη Μέρτενς, όπου έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της και επέτρεψε στη Βελγίδα να το κερδίσει με 7-2.

Από την άλλη, η Ιγκα Σφιόντεκ, παρότι μόλις 20 ετών, συγκαταλέγεται ήδη στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Ειδικά, στο χώμα η Πολωνή κάνει θαύματα και στοχεύει να διατηρήσει τα σκήπτρα της στα κορτ του Παρισιού.

Η πορεία της φέτος μέχρι τα προημιτελικά είναι αψεγάδιαστη, κερδίζοντας με 2-0 διαδοχικά την Κάρα Γιούβαν (Σλοβενία), τη Ρεμπέκα Πέτερσον (Σουηδία), την Ανέτ Κονταβέιτ (Εσθονία) και στους «16» τη Μάρτα Κόστιουκ (Ουκρανία).

Το τελευταίο ματς με την Κόστιουκ (6-3, 6-4) είχε διάρκεια μία ώρα και 32 λεπτά με τη Σφιόντεκ να βρίσκει σθεναρή αντίσταση απέναντί της.

Μαρία Σάκκαρη – Ιγκα Σφιόντεκ: Παρουσίαση & Στατιστικά 09-06-2021

Η Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο. 18 του κόσμου, που είναι η καλύτερη θέση της καριέρας της. Μάλιστα, αν προκριθεί στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός θα κερδίσει ακόμη μία θέση προσπερνώντας την Κίκι Μπέρτενς από την Ολλανδία.

Στην κορυφαία θέση της καριέρας της βρίσκεται και η Ιγκα Σφιόντεκ, Νο.9 στον κόσμο. Η Πολωνή είναι εκπληκτική στο χώμα, αφού έχει κερδίσει σε αυτήν την επιφάνεια τα 19 από τα τελευταία 20 παιχνίδια της.

swiatek_novibetgr

Σε αυτό το σερί περιλαμβάνεται η κατάκτηση του περσινού Ρολάν Γκαρός, αλλά και η κατάκτηση του φετινού ιταλικού Οπεν, που ήταν ο πρώτος της τίτλος σε 1000άρι τουρνουά.

Μάλιστα, στον τελικό της Ρώμης, η Σφιόντεκ ήταν επιβλητική κερδίζοντας με 6-0, 6-0 την Καρολίνα Πλίσκοβα, Νο. 10 στον κόσμο

Η μοναδική ήττα της 20χρονης τενίστριας στο χώμα στα τελευταία 20 ματς ήρθε κόντρα στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ασλεϊ Μπάρτι, στη Μαδρίτη. Στο Ρολάν Γκαρός πάντως, η Σφιόντεκ μετράει 22 διαδοχικά νικηφόρα σετ!

Η Σάκκαρη θα αγωνιστεί για πρώτη φορά κόντρα στη Σφιόντεκ. Το τελευταίο 12μηνο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ρεκόρ 31 νίκες και 14 ήττες. Αντίστοιχα η Σφιόντεκ μετράει 38-9.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ