el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός vs Μιλάνο: Της ράβει… κοστούμι στο ΟΑΚΑ (poll)

Με θετική παράδοση και αποφασισμένος να αφήσει την ήττα από τη Βιλερμπάν στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Μιλάνο (17/10, 21:30).

Τη δεύτερη νίκη τους στην Ευρωλίγκα θα διεκδικήσουν στο μεταξύ τους ματς στο ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκός και Αρμάνι Μιλάνο. Αμφότερες στις μέχρι στιγμής υποχρεώσεις τους μετρούν μία νίκη και μία ήττα.

Με μοναδική αμφιβολία τη συμμετοχή του Βουγιούκα και με παράδοση το «τριφύλλι», που θέλει ακόμα μία φορά να αξιοποιήσει τη δυναμική της έδρας και να πάρει τη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο με κοινό στόχο, τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

[totalpoll id=”7419″]

Παναθηναϊκός

Έχασε το ματς μέσα από τα χέρια του ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη αγωνιστική, από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία (79-78).

Παρότι βρισκόταν μπροστά στο σκορ με διψήφια διαφορά (στο +13) δέκα λεπτά πριν το τέλος και προηγήθηκε με 78-73 ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη, δεν τα κατάφερε.

Μοιραίος παίκτης για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, όπως εξελίχθηκε η συνάντηση, ο Τζίμι Φριντέτ. Ένα λάθος του Αμερικανού σούτινγκ γκαρντ έφερε το τρίποντο και την ισοφάριση από πλευράς Γάλλων (78-78), που σημείωσαν και μία βολή έπειτα.

Αποτέλεσμα εικόνας για βιλερμπαν παναθηναικοσ

Οι «πράσινοι» είχαν την τελευταία επίθεση, την οποία εκτέλεσε ο Νικ Καλάθης, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πολλά λάθη (16) και χαμένες βολές (13) για τον «Εξάστερο» στο ματς της Γαλλίας, τομείς που οφείλει να διορθώσει για τη συνάντηση με τη Μιλάνο.

Ο Ίαν Βουγιούκας ταλαιπωρείται από ίωση, έχει χάσει προπονήσεις και η συμμετοχή του στον αγώνα καθίσταται αμφίβολη. Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα και το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην προσφέρει.

Βέβαια, στα δύο πρώτα ματς ο ρόλος του είναι κυρίως συμπληρωματικός (έχει αγωνιστεί συνολικά 9 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα) ενώ χωρίς λεπτό συμμετοχής στην Ευρωλίγκα μέχρι στιγμής παραμένει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από πολύμηνο τραυματισμό.

Αρμάνι Μιλάνο

Από ήττα στο ιταλικό πρωτάθλημα, προέρχεται η Αρμάνι Μιλάνο. Παρότι είχε ακόμα μία φορά σε εξαιρετική βραδιά τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (28 πόντοι, 5 ασίστ), έχασε από την Μπρίντιζι στην έδρα της με 89-92. Ηταν η δεύτερη ήττα σε τέσσερα ματς στην Legabasket για την ομάδα του Ετόρε Μεσίνα.

Στο αμέσως προηγούμενο, για την Ευρωλίγκα, είχε επικρατήσει εντός έδρας της Ζαλγκίρις με 85-81. Εξαιρετικός ο Μπιλίνγκα, σε ένα ματς που ουσιαστικά κρίθηκε στην ψυχραιμία που έδειξαν οι Ιταλοί στις ελεύθερες βολές.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρμανι μιλανο ζαλγκιρις

Σέλβιν Μακ και Νεμάνια Νέντοβιτς έλειψαν από τη συγκεκριμένη συνάντηση λόγω τραυματισμού και η συμμετοχή των δύο γκαρντ κρίνεται αμφίβολη στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Συγκριτικά με την αναμέτρηση που προηγήθηκε, λογικά επιστρέφει ο Αρτούρας Γκουντάιτις, καθώς ο Λιθουανός σέντερ ξεπερνά τον τραυματισμό του.

Η παράδοση

Συντριπτικά υπέρ του Παναθηναϊκού είναι η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων. Σε συνολικά 16 ματς την τελευταία 10ετία και σε επίπεδο Ευρωλίγκας, η ελληνική ομάδα υπερτερεί με 12-4 στις νίκες, έχοντας το ίδιο ρεκόρ τόσο εντός όσο και εκτός έδρας (6-2).

Το 2012 για το ΤΟΠ-16 είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με 67-58 ενώ η δεύτερη ήττα σημειώθηκε στο περσινό αντίστοιχο ματς για την κανονική περίοδο, με τη Μιλάνο να επικρατεί με 86-83.

Ρεκόρ, με 12 εύστοχα δίποντα, είχε κάνει ο Νικ Καλάθης στο τελευταίο χρονικά ματς με την Αρμάνι, στην Ιταλία. 27 πόντους είχε βάλει ο διεθνής πλέι μέικερ στη συνάντηση και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 93-85.

Οι αριθμοί που ξεχωρίζουν

Ο Ντεσόν Τόμας είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα, με 20 πόντους μέσο όρο. Να σημειωθεί πως ο Αμερικανός φόργουορντ έχει διψήφιο αριθμό πόντων στα 15 από τα 16 πιο πρόσφατα ματς στη διοργάνωση.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ της Αρμάνι μετράει το απόλυτο στις ελεύθερες βολές στα δύο πρώτα ματς της Ευρωλίγκας, με 13 εύστοχες σε ισάριθμες προσπάθειες.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ