el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εφές vs Ολυμπιακός: Ματς αποδείξεων στην Πόλη

Να αξιοποιήσει το μομέντουμ από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, που τον έβαλε και πάλι στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ, θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός στην αναμέτρηση της Παρασκευής (06/03, 19:30) με την Εφές.

Από τρεις νίκες στην τελευταία τετράδα αγώνων του προέρχεται ο εμφανώς ανεβασμένος Ολυμπιακός, απέναντί του πάντως θα βρει την πρωτοπόρο της Euroleague. Η Εφές, με ρεκόρ 23-4, επιστρέφει στην έδρα της μετά από τρία διαδοχικά ταξίδια, έχοντας υποστεί την ήττα στο τελευταίο, από τη Μακάμπι.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Τέλος σε σερί 11 νικών έβαλε η Μακάμπι στην Εφές, στο παιχνίδι της Τετάρτης (4/3). Η ομάδα του Αταμάν γνώρισε μόλις την τέταρτη φετινή ήττα στη διοργάνωση στο Ισραήλ, με σκορ 77-75.

Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Παναθηναϊκός, είναι οι ομάδες που έχουν νικήσει φέτος τους περσινούς φιναλίστ, με τις δύο ήττες να έχουν έρθει εντός έδρας και ισάριθμες εκτός Κωνσταντινούπολης.

Shane Larkin - Anadolu Efes Istanbul - EB19

Στο Τελ Αβίβ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σέιν Λάρκιν. Ο Αμερικανός γκαρντ, που πρόσφατα πήρε τουρκική υπηκοότητα, έχασε τα δύο προηγούμενα ματς λόγω τραυματισμού και απέναντι στη Μακάμπι φάνηκε εκτός ρυθμού. Ηταν το δεύτερο μόλις φετινό ματς στην Ευρώπη που δεν ευστόχησε σε τρίποντο!

Ο Λάρκιν, μαζί με τον Βασίλιε Μίτσιτς (14.6 πόντοι, 5.7 ασίστ μ.ό.), είναι τα βαρόμετρα για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν ενώ γενικά η περιφέρεια είναι και ένα από τα μεγάλα «όπλα» της Εφές, η οποία σκοράρει με ποσοστό 42% έξω από τα 6.75 μ.

Με την επιστροφή του Λάρκιν, η τουρκική ομάδα είναι πλήρης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρά τον κακό προγραμματισμό, τις τρεις αλλαγές προπονητών και τις πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός παραμένει μέσα στη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη 8άδα.

Η νίκη (81-78) επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στο ντέρμπι «αιωνίων» της Τρίτης, του επιτρέπει να διατηρεί στο ακέραιο τις πιθανότητές του. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Σακίλ Μακίσικ, που σημείωσε 22 πόντους.

Olympiacos Piraeus celebrates- EB19

Ο 30χρονος γκαρντ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική, στην οριακή ήττα από τη Μακάμπι, και δείχνει πως μπορεί να καλύψει μέρος του κενού του Βασίλη Σπανούλη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τομέα του σκοραρίσματος.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χάνει τρίτο παιχνίδι στη σειρά, ενώ νοκ-άουτ μέχρι τέλους της περιόδου βρίσκονται οι Βασίλης Σπανούλης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Σέιν Λάρκιν είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, με 21.5 πόντους μ.ό. Και στα 24 ματς που έχει χρησιμοποιηθεί, έχει δώσει τουλάχιστον από μία ασίστ.
  • Η Εφές είναι η ομάδα με το καλύτερο ποσοστό συνολικά στα δίποντα (57,2%) και στα τρίποντα (42,0%). Ο Ολυμπιακός είναι 4ος στα δίποντα (55,6%) και μόλις 14ος στα τρίποντα (35,3%).
  • Μόλις σε 1 από τα 6 τελευταία ματς ο Μπράντον Πολ σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων. Παραμένει πάντως ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα για τον Ολυμπιακό (46/122, 37,7%).
  • Σε 2 ελεύθερες βολές έχει αστοχήσει συνολικά στη φετινή διοργάνωση ο Βασίλιε Μίτσιτς. Συνολικά μετράει 51/53, με 24/25 στα 5 τελευταία.
  • Ο Μπράιαντ Ντάνστον έχει κάνει τουλάχιστον 1 τάπα στα 14 από τα 15 τελευταία του παιχνίδια.
  • Ο Ροντρίγκ Μπομπουά έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον 1 τρίποντο στα 14 τελευταία του παιχνίδια.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Εύκολη νίκη για την Εφές στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου, στο ΣΕΦ, με 86-67 και τους Λάρκιν (24 π.), Μίτσιτς (27 π.) να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση.

Σε σύνολο 39 αγώνων (από τον Οκτώβριο του 2001), 21 νίκες μετρά ο Ολυμπιακός και 18 η Εφές.

Επί τουρκικού εδάφους, 11 νίκες για την Εφές και 7 για τον Ολυμπιακό.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ