el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόπα Αμέρικα 2019: Τα 8 hot prospects της ηπείρου

Σε πέντε πόλεις και έξι γήπεδα θα διεξαχθεί το Κόπα Αμέρικα. Κάτοχος του τίτλου είναι η Χιλή, που κατέκτησε τη διοργάνωση τόσο το 2015 όσο και το 2016. Πολυνίκης του θεσμού η Ουρουγουάη με 15 κατακτήσεις και τελευταία το 2011.

Η Λατινική Αμερική έχει γεννήσει μερικά από τα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου τα οποία διαπρέπουν στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Από τον Ρονάλντο στον Νεϊμάρ, από τον Μέσι στον Ντιμπάλα και από τον Φαλκάο στον Χάμες.

Οι χώρες της Νοτίου Αμερικής δεν θα σταματήσουν να παράγουν σπουδαία ταλέντα και ασφαλώς κάθε Κόπα Αμέρικα αποτελεί μία πολύ καλή αφορμή για να πάρουμε μία γερή γεύση από τα προσεχώς.

Διότι το ερώτημα αν θα πάρει επιτέλους κάτι ο Μέσι με την εθνική Αργεντινής είναι καλό, ωστόσο όταν βλέπεις Κόπα Αμέρικα αυτό το οποίο εξιτάρει περισσότερο είναι η νέα φουρνιά Λατίνων παικτών που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Πάμε λοιπόν να δούμε οχτώ παίκτες γεννημένους μετά το 1998, που συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα ταλέντα της Λατινικής Αμερικής και θα λάβουν μέρος στο φετινό Κόπα Αμέρικα.

1. Γουίλκερ Φαρίνιες (Βενεζουέλα)

Οι αποκρούσεις του έχουν ήδη κάνει το γύρο του κόσμου και το YouTube είναι γεμάτο από βίντεο με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του τόσο με την εθνική όσο και με την ομάδα του, τη Μιγιονάριος (Κολομβία).

Image result for Γουίλκερ Φαρίνιες


Ο Φαρίνιες γεννήθηκε σε μία ταπεινή γειτονιά του Καράκας και εκεί ξεκίνησε το ποδόσφαιρο. Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στην Καράκας FC και μόλις στα 17 του έγινε ο πρώτος γκολκίπερ της ομάδας, έχοντας προηγουμένως περάσει και δοκιμαστικά από τη Ρεάλ.

Εκεί όμως που το όνομά του άρχισε να γίνεται παγκοσμίως γνωστό ήταν στο Μουντιάλ U20 της Νοτίου Κορέας, όπου κατάφερε μάλιστα να σκοράρει και μία φορά!

Το πρώτο του επίσημο ματς με την εθνική Ανδρών το έδωσε στις 23 Μαρτίου 2017 κόντρα στο Περού και έγινε έτσι ο νεότερος τερματοφύλακας στην ιστορία της Βενεζουέλας, που παίζει σε προκριματικά Μουντιάλ. Εν συνεχεία ακολούθησε το ματς με τη Χιλή, όπου έπιασε πέναλτι του Αλέξις Σάντσες και κατόπιν το 0-0 με την Κολομβία, το 1-1 με την Αργεντινή, το 0-0 με την Ουρουγουάη και το 1-0 με την Παραγουάη.

Ο Φαρίνιες παρότι έχει μόλις 14 συμμετοχές με την εθνική, μετράει αισίως 6 «λευκές εστίες» και είναι ήδη έκτος στη σχετική λίστα με τους κορυφαίους γκολκίπερ της Βενεζουέλας.

Σε συλλογικό επίπεδο θεωρείται σταρ στην Κολομβία καθώς με τις αποκρούσεις του βοήθησε τα μέγιστα τη Μιγιονάριος να κατακτήσει το 2018 τη Σουπερλίγκα και παρότι το ύψος (1,81 μ.) του δεν είναι μεγάλο για γκολκίπερ σύντομα αναμένεται να κάνει το μεγάλο άλμα προς την Ευρώπη. Άλλωστε στη Βενεζουέλα θεωρούν πως στο πρόσωπό του έχουν βρει τερματοφύλακα για τα επόμενα 20 χρόνια!

2. Χουάν Φόιτ (Αργεντινή)

Ο Φόιτ γεννήθηκε στην Αργεντινή από Πολωνούς γονείς. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Εστουδιάντες, ωστόσο πολύ σύντομα μεταπήδησε στην Τότεναμ.

Ακόμη δεν έχει καθιερωθεί στα «σπιρούνια», παρόλα αυτά αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρότζεκτ του αγγλικού συλλόγου και προορίζεται για διάδοχος των Βερτόνγκεν, Αλντερβέιρελντ στο κέντρο της άμυνας. Φέτος είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ στην Πρέμιερ.

Image result for Χουάν Φόιτ


Ήταν μέλος της Αργεντινής U20 στο Μουντιάλ του 2017 και στην Ανδρών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2018 σε ένα νικηφόρο (2-0) φιλικό με το Μεξικό.

Ο Σκαλόνι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή μαζί με τους Οταμέντι, Πετσέλα, Φούνες Μόρι για να συνθέσουν την τετράδα των στόπερ της Αλμπισελέστε. Μάλιστα στην πρόβα τζενεράλε με τη Νικαράγουα (5-1), ο Φόιτ επιλέχθηκε βασικός στο πλευρό του άσου της Σίτι.

3. Φεντερίκο Βαλβέρδε (Ουρουγουάη)

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Πενιαρόλ, ωστόσο πριν ακόμη ενηλικιωθεί ενσωματώθηκε στη Β’ ομάδα της Ρεάλ. Ακολούθησε μία σεζόν ως δανεικός στη Ντεπορτίβο και φέτος έγραψε 16 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Ρεάλ.

Το 2017 στο Μουντιάλ U20 αναδείχθηκε ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης πίσω από τον Αγγλο Ντόμινικ Σολάνκε. Ντεμπούτο στην Ανδρών έκανε στις 5 Σεπτεμβρίου το 2017.

Image result for Φεντερίκο Βαλβέρδε


Ο Όσκαρ Ταμπάρες τον είχε συμπεριλάβει στη διευρυμένη αποστολή των 26 παικτών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, ωστόσο επέλεξε τελικά να τον κόψει. Αυτή τη φορά ο «Μαέστρο» τον υπολογίζει κανονικά για το φετινό Κόπα Αμέρικα και μαζί με τους Τορέιρα, Βεσίνο, Μπεντανκούρ συνθέτουν μία εξαιρετική μεσαία γραμμή για τη Σελέστε.

4. Εντερ Μιλιτάο (Βραζιλία)

Η Βραζιλία συνεχίζει να παράγει καλούς αμυντικούς τα τελευταία χρόνια και ο Εντερ Μιλιτάο έρχεται να προστεθεί σε αυτήν τη λίστα με τους πρωτοκλασάτους Λατίνους στόπερ.

Image result for Εντερ Μιλιτάο


Μετά από μία μόλις σεζόν στο Μπραζιλεϊράο με τη Σάο Πάουλο πήρε μεταγραφή στην Πόρτο και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού με τους «Δράκους» πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά.

Ο Τίτε τον κάλεσε για πρώτη φορά στην εθνική Βραζιλίας τον Σεπτέμβριο του 2018, όπου έκανε το ντεμπούτο του σε φιλικό ματς με το Ελ Σαλβαδόρ και στο φετινό Κόπα Αμέρικα τον συμπεριέλαβε κανονικά στην 23αδα ως εναλλακτική των Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος και Μιράντα.

5. Μαρσέλο Σαράτσι (Ουρουγουάη)

Από το νέο αίμα της Ουρουγουάης και αυτός. Ξεκίνησε από την Ντανούμπιο, έπαιξε έναν χρόνο στη Ρίβερ Πλέιτ και από εκεί τον «τσίμπησε» το τμήμα σκάουτινγκ της Λειψίας.

Στην πρώτη του χρονιά στην Μπουντεσλίγκα είχε περισσότερο ρόλο ρεζέρβας πίσω από τον διεθνή Γερμανό αριστερό μπακ Μάρσελ Χάλστενμπεργκ, εντούτοις πήρε πολλές συμμετοχές στο Γιουρόπα Λιγκ.

Image result for Μαρσέλο Σαράτσι


Στη Σελέστε θα είναι αναπληρωματικός του Λαξάλτ. Βραχύσωμος, ανθεκτικός, ταχύς, έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός καλού Λατινοαμερικάνου μπακ, πρακτικά είναι ίδια κοψιά με τον Νικολάς Ταγλιαφίκο της Αργεντινής.

6. Λοκουμί Μπονίγια (Κολομβία)

Κλασικός δυναμικός Λατίνος στόπερ, βαδίζει στα χνάρια του Σάντσες και του Μίνα.

Προϊόν της Ντεπορτίβο Κάλι, πέρασε τον Ατλαντικό το περασμένο καλοκαίρι για χάρη της Γκενκ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας σημαντική συμβολή (17 συμμετοχές).

Έκανε ντεμπούτο με την εθνική μόλις στις 3 Ιουνίου στο νικηφόρο (3-0) φιλικό επί του Παναμά. Αναπληρωματικός στα πλάνα του Κάρλος Κεϊρός καθώς πέρα των άσων της Τότεναμ και της Εβερτον στην αποστολή υπάρχει και ο Ζαπάτα της Μίλαν.

7. Γιανγκέλ Ερέρα (Βενεζουέλα)

Θεωρείται από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Βενεζουέλας. Ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι, παρόλα αυτά παραχωρήθηκε για δύο χρόνια δανεικός στη Νέα Υόρκη και το τελευταίο εξάμηνο στην Ουέσκα, η οποία υποβιβάστηκε από την Πριμέρα.

Image result for Γιανγκέλ Ερέρα


Θα είναι από τα βασικά στελέχη του Ραφαέλ Ντουνταμέλ στη μεσαία γραμμή της Vinotinto. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην εθνική Ανδρών τον Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία μόλις 18 ετών.

Το 2017 ήταν αρχηγός της Βενεζουέλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20.

8. Ζεσούς Πρέτελ (Περού)

Από τις εκπλήξεις του Ρικάρντο Γκαρέκα στην αποστολή του Περού. Πρόκειται για αμυντικό χαφ, έχει ύψος 1,71μ. και είναι ο γνωστός Λατίνος «σκύλος» που τρέχει ασταμάτητα, πρεσάρει, μαρκάρει και κόβει.

Image result for jesus pretell


Ανήκει στη Σπόρτινγκ Κριστάλ και πέρυσι όντας δανεικός στη Σαν Μαρτίν έκανε γεμάτη χρονιά με 33 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Ο ρόλος του στο Κόπα Αμέρικα θα είναι συμπληρωματικός και πρακτικά μπήκε στην 23άδα για να συλλέξει εμπειρίες. Ντεμπούτο με την εθνική έκανε στις 9 Ιουνίου, στη φιλική ήττα με 3-0 από την Κολομβία.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ