el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές: Οι 8 σταρ που μένουν ελεύθεροι το 2020

Σε έξι μήνες από τώρα, κάποιοι από τους κορυφαίους παίκτες, θα είναι σε θέση να διαπραγματευτούν με τις όποιες ενδιαφερόμενες ομάδες, αφού τα συμβόλαιά τους εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι.

Ο νόμος Μποσμάν είναι αυτός που τους το επιτρέπει, με τον Βέλγο άσημο ποδοσφαιριστή Ζαν-Μαρκ Μποσμάν, να αλλάζει το 1995 τα μέχρι τότε δεδομένα για την ελεύθερη μετακίνηση των παικτών.

Ο Βέλγος δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, που αναγνώρισε τους ποδοσφαιριστές ως εργαζόμενους και θέσπισε την ελεύθερη μετακίνησή τους.

Ήδη, οι περιπτώσεις σημαντικών παικτών που έχουν μετακινηθεί με ελεύθερη μεταγραφή είναι αρκετές κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατη του Αντριάν Ραμπιό, από την Παρί Σεν Ζερμέν στη Γιουβέντους.

Οι μεγάλοι σύλλογοι φροντίζουν να κάνουν νωρίς τον προγραμματισμό τους και ήδη, περιπτώσεις παικτών που το συμβόλαιό τους ολοκληρώνεται το 2020, έχουν αρχίσει να απασχολούν.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι είναι οι κορυφαίοι παίκτες που μένουν ελεύθεροι το επόμενο καλοκαίρι και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται δύσκολο να ανανεώσουν τη συνεργασία τους.

Κρίστιαν Ερικσεν (Τότεναμ)

Στα 27 του χρόνια ο Δανός μεσοεπιθετικός έχει πραγματοποιήσει έξι γεμάτες σεζόν με την Τότεναμ, στην οποία εκτιμάται πως δύσκολα θα συνεχίσει.

Image result for Κρίστιαν Ερικσεν

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση του στην Πρέμιερ Λιγκ και την Ευρώπη, βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μία ενδεχόμενη μετακίνησή του τώρα θα απέφερε κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ στην Τότεναμ, η οποία σε έξι μήνες κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα. Ο ίδιος ο Δανός, πάντως, ζητάει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες τα τελευταία χρόνια είναι ο Ισπανός. Στα 28 του χρόνια, βασικός από το 2011 (προερχόμενος από την Ατλέτικο Μαδρίτης), μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020.

Image result for Νταβίντ Ντε Χέα

Όπως και στην περίπτωση του Ερισκεν, έτσι και στου Ντε Χέα, η Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθεί στενά και από τη στιγμή που δεν έχει ανανεώσει, άρχισαν ξανά οι φήμες για επιστροφή του στην Ισπανία και τη μισητή αντίπαλο της Ατλέτικο, στην οποία άρχισε την καριέρα του

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τον Γιαν Όμπλακ στη λίστα ως αντικαταστάτη του Ντε Χέα, εφόσον ο τελευταίος αποχωρήσει.

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο για το 2018 διανύει πλέον το 33ο έτος της ηλικίας του και εκτός απροόπτου η φετινή του σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι η τελευταία στον ποδοσφαιρικό γίγαντα της Ισπανίας.

Image result for Λούκα Μόντριτς

Φυσικά και εξακολουθεί να χαίρει της εκτίμησης του Ζινεντίν Ζιντάν και να θεωρείται βασικός στους «μερένχες», ωστόσο, δύσκολα θα ανανεώσει.

Η Ίντερ, στην οποία βρέθηκε πέρσι μία ανάσα από τη μεταγραφή του, μοιάζει αυτή την εποχή ως ο πιθανότερος προορισμός του Κροάτη μέσου του χρόνου το καλοκαίρι του 2020.

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν Ζερμέν)

Σταθερή αξία στην επίθεση της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά στη… σκιά των Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ.

Image result for Έντινσον Καβάνι

Ο Ουρουγουανός στα 32 του χρόνια σκέφτεται το επόμενο βήμα στην καριέρα του και μία από τις ομάδες που ενδιαφέρονται σοβαρά, είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Καβάνι εδώ και 11 σερί σεζόν σημειώνει τουλάχιστον από 15 γκολ και πάνω στις ομάδες που αγωνίζεται και παρότι του χρόνου θα πατήσει τα 33, είναι μία εξαιρετική περίπτωση.

Καλούμ Χάντσον-Οντόι (Τσέλσι)

Μετά την αποχώρηση του Εντέν Αζάρ για τη Ρεάλ, στην Τσέλσι οφείλουν να τρέξουν το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου με τον 18χρονο.

Image result for Καλούμ Χάντσον-Οντόι

Προέρχεται από τα τμήματα υποδομής των «μπλε» και είναι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους παίκτες του μέλλοντος. Την περίπτωση του Οντόι εξετάζει ήδη η Μπάγερν Μονάχου και περιμένει στη… γωνία.

Ράιαν Σεσενιόν (Φούλαμ)

Ο 19χρονος μπορεί να καλύψει όλη την αριστερή πλευρά, ως μπακ αλλά και εξτρέμ.

Image result for Ράιαν Σεσενιόν

Αγωνίζεται από το 2016 στη Φούλαμ και από τη στιγμή που δεν έχει ανανεώσει, μοιάζει πιθανή η πώλησή του το άμεσο διάστημα, αφού βρίσκεται στο στόχαστρο της Τότεναμ και κινδυνεύει να τον χάσει ως ελεύθερο του χρόνου.

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Ο 22χρονος επιθετικός, βασικός πλέον και με την εθνική Γερμανίας, έχει εκφράσει την επιθυμία του να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Image result for Τίμο Βέρνερ

Θεωρείται δεδομένη η αποχώρησή του από τη Λειψία το καλοκαίρι του 2020, όταν και ολοκληρώνεται η συνεργασία του με το σύλλογο της Μπουντεσλίγκα.

Η Λίβερπουλ είναι αυτή που έχει μπει ζεστά στη διεκδίκησή του, έχοντας ως ατού τον πρώην συμπαίκτη του, Ναμπί Κεϊτά.

Μάριο Γκέτσε (Ντόρτμουντ)

Ξαναβρήκε τον καλό του εαυτό, μετά από μία σχεδόν 3ετία. Η μετακίνησή του στην Μπάγερν Μονάχου το 2013 (έως το 2016) δεν έκανε καλό στην καριέρα του, όπως αποδείχθηκε και η επιστροφή στην Ντόρτμουντ σε γενικές γραμμές τον αναγέννησε αγωνιστικά.

Image result for Μάριο Γκέτσε

Η Λίβερπουλ, στην οποία βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ που φυσικά γνωρίζει άριστα τις δυνατότητές του από την κοινή τους θητεία, είναι η ομάδα που εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του 27χρονου μεσοεπιθετικού.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ