el
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 06/02/2022

Πριν από μερικά χρόνια, το παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης θα ήταν ένα ντέρμπι κορυφής με τις δύο ομάδες να μάχονται στον πόντο για την κατάκτηση του τίτλου. Φέτος όμως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, εν όψει της αναμέτρησης των δύο μεγάλων αντιπάλων στη La Liga.

Η πρωταθλήτρια Ατλέτικο είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, 14 βαθμούς μακριά από την πρώτη Ρεάλ και ο ρεαλιστικός στόχος είναι μία θέση στην τετράδα που οδηγεί στο επόμενο Champions League. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για την Μπαρτσελόνα που προσπαθεί ακόμη να βρει τη νέα της ταυτότητα, παρά τις μαζικές αλλαγές που έχουν γίνει σε ρόστερ και τεχνική ηγεσία.

Με 400+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο ντέρμπι στη Μαδρίτη ανάμεσα στην Ατλέτικο και στην Μπαρτσελόνα γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

 


Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης, Ανάλυση & Παρουσίαση 06/02/2022

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το περασμένο καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και η Μπαρτσελόνα ακόμη προσπαθεί να βρει τη νέα της αγωνιστική ταυτότητα. Η μετάβαση αυτή αποδεικνύεται πολύ δύσκολη αποστολή για διοίκηση και τεχνική ηγεσία.

Αυτό φαίνεται πρωτίστως στο γήπεδο, όπου οι «μπλαουγκράνα» δε θυμίζουν σε τίποτα την εικόνα των προηγούμενων ετών. Για την ακρίβεια, δεν την πλησιάζουν καν. Έπειτα από 21 αγωνιστικές, οι νίκες είναι οριακά περισσότερες από τις ισοπαλίες και η επίδοσή της μέχρι στιγμής είναι στο 9-8-4, ενώ έχει 32-23 γκολ. Πέρυσι μόνο 30 είχε ο Μέσι στο τέλος της σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν κάποιες μεταγραφές, σε μία προσπάθεια που κάνει ο Τσάβι να βελτιώσει λίγο την κατάσταση στην ομάδα του. Αποκτήθηκε ο Φεράν Τόρες από τη Μάντσεστερ Σίτι και δανεικοί οι Αντάμα Τραορέ από τη Γουλβς και ο Ομπαμεγιάνγκ από την Άρσεναλ.

 

Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αλαβές εκτός έδρας, η Μπαρτσελόνα πήρε μία δύσκολη νίκη. Επικράτησε με 1-0 χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Φράνκι Ντε Γιονγκ στο 87’ (δείτε βίντεο εδώ). Παρά τη νίκη, δεν απείλησε ιδιαίτερα την αντίπαλό της και οι λιγοστές επιθετικές ενέργειες εκφράστηκαν με μακρινά σουτ. Αυτό θέλει να αλλάξει ο Τσάβι και γι’ αυτό έφερε στη Βαρκελώνη τους Τραορέ, Φεράν Τόρες και Ομπαμεγιάνγκ.

barcelona atletico2 novibet

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα στη Βαρκελώνη, ώστε να μείνει τουλάχιστον στην 4η θέση και ενδεχομένως να μειώσει τη διαφορά από την Μπέτις, που είναι στην τρίτη θέση. Οι «ροχιμπλάνκος» ελπίζουν ότι ο Φεβρουάριος θα είναι καλύτερος από τον Ιανουάριο σε επίπεδο αποτελεσμάτων.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας έμειναν εκτός συνέχειας του Κυπέλλου, μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Σοσιεδάδ πριν από μία εβδομάδα. Νωρίτερα είχαν ηττηθεί στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ από την Αθλέτικ Μπιλμπάο και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Αυτό το άσχημο δεκαήμερο είχε ξεκινήσει με την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Βιγιαρεάλ για το πρωτάθλημα.

 

Πάντως, στο τελευταίο παιχνίδι για τη La Liga κόντρα στη Βαλένθια εντός έδρας, η Ατλέτικο έδειξε ότι καμία ομάδα δεν μπορεί να την υποτιμά και να την πάρει αψήφιστα. Οι «νυχτερίδες» μπήκαν πολύ δυνατά και με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο πήρε προβάδισμα με 2-0.

Στην επανάληψη όμως το γήπεδο έγειρε προς την εστία των φιλοξενουμένων. Η Ατλέτικο έκανε πολλές ευκαιρίες, μείωσε στο 64’ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 90’. Ωστόσο δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 93’ με τον Ερμόσο έκανε την ανατροπή και πήρε τη μεγάλη νίκη (δείτε τα στιγμιότυπα εδώ). Τώρα έχει εξίσου δύσκολο έργο στη Βαρκελώνη και ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η νίκη που θα την καθιερώσει στην πρώτη τετράδα.


Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης, Στατιστικά & Προϊστορία 06/02/2022

  • Η Ατλέτικο νίκησε στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στη Μαδρίτη με 2-0. Τα γκολ πέτυχαν ο Λεμάρ στο 23’ και ο Σουάρες στο 44’.
  • Η τελευταία φορά που κέρδισε η Μπαρτσελόνα την Ατλέτικο, ανεξαρτήτως έδρας , ήταν τη σεζόν 2019-20 με 1-0 μέσα στη Μαδρίτη. Σκόρερ ήταν ο Μέσι στο 86’.
  • Η προϊστορία μάλιστα είναι σε τρομερό βαθμό υπέρ των γηπεδούχων. Οι «μπλαουγκράνα» είναι αήττητοι στη Βαρκελώνη με την Ατλέτικο από τη σεζόν 2005-06.
  • Μετρούν λοιπόν 15 αγώνες αήττητοι και σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα μετράει δέκα νίκες και πέντε ισοπαλίες. Πάντως τα τελευταία παιχνίδια στο «Καμπ Νου» έληξαν ισόπαλα με 0-0 και 2-2.
  • Η συνολική προϊστορία για το πρωτάθλημα είναι 62-27-19 σε σύνολο 108 αγώνων, όπου οι Καταλανοί έχουν νικήσει στο 57% των αναμετρήσεων.
  • Πρώτοι σκόρερ των δύο ομάδων είναι ο Κορέα από την Ατλέτικο και ο Ντεπάι από την Μπαρτσελόνα. Πάντως ο Ολλανδός επιθετικός των γηπεδούχων είναι τραυματίας και θα απουσιάσει.
  • Αν και κάποιος θα περίμενε ότι η Ατλέτικο του Σιμεόνε θα παίζει πιο κλειστά μακριά από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο», αυτό στην πραγματικά δεν ισχύει.
  • Σε έντεκα εκτός έδρας αναμετρήσεις η Ατλέτικο έχει εννέα Over και μόλις δύο Under. Μάλιστα έχει τέσσερα στα πέντε πιο πρόσφατα ματς μακριά από την έδρα της.

barcelona atletico3 novibet


Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο Μαδρίτης, Προγνωστικά 06/02/2022

Αν η Μπαρτσελόνα θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για να μπει στην τετράδα και φυσικά να παίξει στο επόμενο Champions League θα πρέπει να οπωσδήποτε να κερδίσει την Ατλέτικο την Κυριακή. Το παιχνίδι αναμένεται να είναι αμφίρροπο και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όμως οι γηπεδούχοι μπορούν να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ. Ο ΑΣΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.35 ΑΠΟ ΤΗ NOVIBET.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται να κρυφτεί και να παίξει πίσω και κλειστά στην άμυνα. Θα ψάξουν και οι δύο το γκολ, οπότε περιμένουμε ότι μπορεί να επιβεβαιωθεί το Over.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ. ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ OVER ΣΤΗ NOVIBET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.04

Για κάποιους που μπορεί να ψάξουν κάποιες πιο ψαγμένες επιλογές, καλό θα είναι να ρίξουν μία… ματιά στα Combo Bets.

ΣΤΗ NOVIBET ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΟ 1Χ ΔΙΠΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ OVER ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.70


Μπαρτσελόνα, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/02/2022

Ο Τσάβι θα έχει στη διάθεσή του τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας άναψε το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γκαμπονέζου επιθετικού και θα είναι στην αποστολή για το ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Αντάμα Τραορέ. Μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι και οι δύο στο αρχικό σχήμα. Εκτός παραμένουν οι αμυντικοί Έρικ Γκαρσία, Μπάλντε και Ουμτιτί, όπως και ο επιθετικός Ανσού Φατί. Δεν αποκλείεται να προλάβουν οι Ντεπάι και Σέρχι Ρομπέρτο.

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Αραούχο, Ζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φρ. Ντε Γιονγκ, Πέδρι, Φεράν Τόρες, Τραορέ, Ομπαμεγιάνγκ.


Ατλέτικο Μαδρίτης, Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 06/02/2022

Δεδομένα είναι τα προβλήματα και για τον Ντιέγκο Σιμεόνε εν όψει του αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Αμφίβολοι είναι ο επιθετικός Γκριζμάν, αλλά και ο μέσος Μάρκος Γιορέντε. Πολύ δύσκολα θα προλάβουν ο αμυντικός Φελίπε και ο μέσος Κοντόγκμπια.

Αντίθετα, ο Όμπλακ ξεπέρασε μεσοβδόμαδα της ενοχλήσεις του και θα είναι κανονικά στην αποστολή αλλά και στο αρχικό σχήμα των «ροχιμπλάνκος».

Ατλέτικο Μαδρίτης (4-4-2): Όμπλακ, Βας, Χιμένες, Σάβιτς, Ερμόσο, Κόκε, Ντε Πολ, Καράσκο, Λεμάρ, Ζοάο Φίλιξ, Σουάρες.

 

 

Διαβάστε ακόμη…

bayern leipzig novibet01

Μπάγερν – Λειψία: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 05/02/2022

 

giannis alex antetokounmpo novibet

Top 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ