el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σέλτικς – Μπακς: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 12/05/2022

Κομβικής σημασίας η 5η μονομαχία των Σέλτικς με τους Μπακς τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/05, 02:00, Game 5) στο TD Garden για τα ημιτελικά της Ανατολής.

Οι δύο ομάδες είναι στο 2-2 (στις 4 νίκες η πρόκριση), με τους Σέλτικς να κάνουν το… κόλπο τα ξημερώματα της Τρίτης στο Fiserv Forum, παίρνοντας πίσω το break του Μιλγουόκι στο 1ο παιχνίδι της σειράς στη Βοστώνη!

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλα στο συγκεκριμένο ζευγάρι κρέμονται σε μία λεπτή κλωστή, με τους «κέλτες» και τα «ελάφια» να παίζουν από ‘δω και στο εξής τα… ρέστα τους για μία θέση στους τελικούς της περιφέρειας.

 


Σέλτικς – Μπακς: Τι έγινε στο Game 4

Η Βοστώνη βγήκε στο παρκέ χωρίς τον βασικό της σέντερ, τον 24χρονο – πολύ σημαντικό – Ρόμπερτ Γουίλιαμς, παρ’ όλα αυτά βρήκε τον τρόπο να σοκάρει τους Μπακς (108-116)!

Ο κόουτς των «κελτών» Ιμε Ουντόκα είδε τον Αλ Χόρφορντ να κάνει σπουδαία πράγματα στο παρκέ, σε ένα από τα καλύτερα βράδια της καριέρας του. Ο έμπειρος ψηλός τελείωσε τον αγώνα με 30 π. (5/7 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ σε 42 λεπτά συμμετοχής.

Φυσικά, καθοριστικός στο τέλος και συνολικά στην 4η περίοδο ο ηγέτης των Σέλτικς Τζέισον Τέιτουμ (30 π., 13 ριμπ., 5 ασίστ), από 18 πόντους είχαν οι Τζέιλεν Μπράουν και Σμαρτ (συν 8 ασίστ ο δεύτερος).
Ουσιαστικά ο Ουντόκα έβγαλε το παιχνίδι με ένα rotation 8 παικτών, με τους 5 εξ’ αυτών να παίζουν το λιγότερο 32 λεπτά!

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσπάθησε να αποτρέψει το… μοιραίο, όμως ουσιαστικά πάλευε μόνος του: 34 π., 18 ρ. και 5 ασίστ σε 41’.

Μάλιστα, τρία λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου οι Μπακς βρέθηκαν στο +11 (76-65) και με τη Βοστώνη να είναι φορτωμένη με φάουλ, όμως από εκείνο το σημείο και μετά έχασαν τον… προσανατολισμό τους.

Ο Τζρου Χόλιντεϊ έμεινε στα 5/22 σουτ (16 π.), με την απουσία του Κρις Μίντλετον να γίνεται όλο και πιο αισθητή για τα «ελάφια».
Την ίδια ώρα, οι Γκρέισον Αλεν, Πόρτις, Γουέσλι Μάθιους και Χιλ δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, με τους Λόπεζ (17 π., 7 ριμπ.) και Κόνατον (11 π., 7 ριμπ.) να παλεύουν μέχρι ενός σημείου.


The GiANT Heart, μια Πρωτοβουλία Εταιρικής κοινωνικής Υπευθυνότητας από τη NOVIBET & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


Σέλτικς – Μπακς: Προγνωστικά 12/05/2022

Όπως αναφέραμε και στον πρόλογο της ανάλυσης του Game 5, η μονομαχία που έρχεται είναι πολύ σημαντική και ίσως κρίνει πολλά για τη συνέχεια.

Σε πρώτο πλάνο ξανά το Under 213,5 συνολικοί πόντοι αγώνα, σε απόδοση 1,92 στη Novibet.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο, οι παίκτες και των δύο ομάδων «ματώνουν» στην άμυνα παρά την κούραση που κουβαλούν και η αμυντική λειτουργία τους είναι αυτή που – τουλάχιστον μέχρι τώρα – κρίνει όλα τα παιχνίδια.

Υπό αυτό το πρίσμα αξία έχει και το Under 24,5 συνολικά ομαδικά εύστοχα τρίποντα (σε απόδοση αουτσάιντερ 2,25), με την περιφερειακή άμυνα να είναι από τα μεγαλύτερα «όπλα» και των δύο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Από ‘κει και πέρα, με δεδομένο ότι οι Σέλτικς στην επιστροφή στο σπίτι τους – και έχοντας στο μυαλό τους τι είχε συμβεί στο Game 1 – είναι λογικό να μπουν πολύ πιο… υποψιασμένοι.
Σε απόδοση 1,68 να φτάσουν πρώτοι στους 20 πόντους στην αναμέτρηση.

Στο ιατρικό δελτίο των Μπακς ένα όνομα παραμένει και βάζει δύσκολα στον κόουτς Μάικ Μπουντενχόλζερ. Αυτό είναι του κομβικού σμολ φόργουορντ Κρις Μίντλετον, ο οποίος παραμένει στα… πιτς λόγω τραυματισμού.

Στο στρατόπεδο των Σέλτικς, το μεγάλο «αγκάθι» είναι ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς.
Ο αθλητικός σέντερ που πρόσφερε μεγάλη ώθηση στους φετινούς «κέλτες» ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο, δεν έπαιξε στο game 4 και παραμένει αμφίβολος για την 5η αναμέτρηση στο TD Garden!

Ο Γουίλιαμς αυτή τη σεζόν έχει κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι 10.0 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κόουτς Ουντόκα σκοπεύει να τον περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με το λεξικό στοιχήματος δεν είσαι ποτέ αδιάβαστος.

 


Διαβάστε ακόμα…

giannis alex antetokounmpo novibetTop 10 Ελλήνων αθλητών με τους περισσότερους followers στην Ελλάδα


GONZO’S QUEST: ΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ


 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ