el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θέμα: Οι 10 κορυφαίοι δημιουργοί της Ευρώπης

Με τα πρωταθλήματα να έχουν διακοπεί, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, κάνουμε μία πρώτη ανασκόπηση της σεζόν 2020-21, σχετικά με τους κορυφαίους σε δημιουργία παίκτες μέχρι τώρα.

10 Γιόνας Χόφμαν – Γκλάντμπαχ

hofmann_novibetgr

Τον Οκτώβριο του 2020 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Γερμανίας. Μία επιβράβευση για τον 28χρονο εξτρέμ Γιόνας Χόφμαν, ο οποίος από το 2016 αγωνίζεται με την Γκλάντμπαχ.

Πρόκειται γενικά για έναν παίκτη που περισσότερο μοιράζει, παρά σκοράρει και φέτος ήδη μετράει 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα, τη στιγμή που το ρεκόρ του στις ασίστ σε μία σεζόν, είναι οι 5.

9 Τζον ΜακΓκιν – Αστον Βίλα

mcginn_novibetgrΣημαντική η συμβολή του 27χρονου κεντρικού μέσου Τζον ΜακΓκιν στη φετινή πορεία της Αστον Βίλα. Αποκτήθηκε από τους «χωριάτες» το καλοκαίρι του 2018 προερχόμενος από την Αμπερντίν και στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα έχει χαρακτηριστεί για το δημιουργικό του παιχνίδι και τις τελικές του πάσες.

Πέρσι τον Αύγουστο υπέγραψε νέο 5ετές συμβόλαιο και φέτος μετράει ήδη 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

8 Χένρικ Μιχταριάν – Ρόμα

Mkhitaryan_novibetgrΜόνιμος κάτοικος Ρώμης από το καλοκαίρι του 2020, ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός μετράει φέτος 4 ασίστ και 3 γκολ σε 7 συμμετοχές.

Μετά από μία 4ετία που πέρασε στην Πρέμιερ Λιγκ σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ, έχει ταιριάξει απόλυτα στους Ρωμαίους και φανερώνει στον αγωνιστικό χώρο τα εξαιρετικά του στοιχεία στο δημιουργικό κομμάτι, τα οποία τον καθιέρωσαν άλλωστε στην Μπουντεσλίγκα.

Τη σεζόν 2015-16 είχε 20 ασίστ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

7 Ανχελ Κορέα – Ατλέτικο Μαδρίτης

correa_novibetgrΒασικό στέλεχος της Ατλέτικο Μαδρίτης εδώ και μία 5ετία, ο 25χρονος Κορέα φέτος έχει 4 ασίστ σε 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της La Liga.

Παρότι παίκτης της επίθεσης (μπορεί να αγωνιστεί στα δεξιά, στην κορυφή και πίσω από τον φορ), ο Αργεντινός ξεχωρίζει για την ικανότητά του να φτιάχνει παιχνίδι. Τις δύο από τις πέντε συνολικά σεζόν που βρίσκεται στην Ατλέτικο άλλωστε, είχε περισσότερες ασίστ από γκολ.

6 Τόμας Μίλερ – Μπάγερν Μονάχου

muller_novibetgrΠαίκτης-κλειδί της Μπάγερν εδώ και πολλά χρόνια ο 31χρονος μεσοεπιθετικός, φέτος μετράει 5 ασίστ (και 4 γκολ) σε επτά ματς πρωταθλήματος με τους Βαυαρούς.

Αγωνιζόμενος κυρίως πίσω από τον επιθετικό είναι ένας παίκτης που χαρακτηρίζεται για τη μαχητικότητά του και την ικανότητά του να δημιουργεί. Τις 4 τελευταίες σεζόν τελειώνει με διψήφιο αριθμό ασίστ: πέρσι είχε 21 τελικές πάσες.

5 Μαξ Κρούζε – Ουνιόν Βερολίνου

kruse_novibetgrΕπέστρεψε φέτος στην πατρίδα του μετά από μία σεζόν στη Φενέρμπαχτσε και έχει φροντίσει να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του στην Ουνιόν Βερολίνου ο 32χρονος μεσοεπιθετικός.

Πέντε ασίστ (και 3 γκολ) έχει προλάβει να μοιράσει σε αυτές τις 7 πρώτες αγωνιστικές της Μπουντεσλίνγκα και έχει έτσι καθοριστική συμβολή στη μέχρι στιγμής παρουσία της ομάδας του (5η).

Παίκτης με μεγάλη έφεση στις ασίστ, είναι ενδεικτικό πως στις 3 από τις 5 πιο πρόσφατες σεζόν είχε περισσότερες τελικές πάσες από γκολ.

4 Τζακ Γκρίλις – Αστον Βίλα

grealish_novibetgrΟνομα με ιστορία στην Αστον Βίλα, στην οποία αγωνίζεται από το ξεκίνημα της καριέρας του. Ο προπάππους του είχε κατακτήσει το Κύπελλο με τους «χωριάτες» το 1905 και έτσι με την ομάδα τον συνδέουν πολλά.

Από τα 18 του χρόνια έχει θέση βασικού ενώ πρόσφατα ο 25χρονος εξτρέμ έγινε και διεθνής με την Αγγλία. Φέτος μετράει 5 ασίστ (και 4 γκολ) σε 7 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ. Τις δύο προηγούμενες σεζόν είχε από 6 στο σύνολο και από πέντε στις δύο αμέσως προηγούμενες.

3 Γκαετάν Λαμπόρδε Μονπελιέ

laborde_novibetgrΔιανύει την τρίτη του σεζόν στη Μονπελιέ ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός και η συμβολή του στην πολύ καλή παρουσία της ομάδας του μέχρι στιγμής, είναι καθοριστική.

Πέντε ασίστ (και 2 γκολ) σε 10 αγώνες στο Σαμπιονά φέτος, όσες είχε συνολικά πέρσι και πρόπερσι. Οι πέντε ασίστ αποτελούν μάλιστα και ρεκόρ καριέρας σε μία σεζόν στα χρόνια που παίζει ποδόσφαιρο ο Λαμπόρδε, έχοντας ισοφαρίσει έτσι ήδη φέτος το καλύτερό του ρεκόρ.

2 Φλοριάν Τοβέν – Μαρσέιγ

thauvin_novibetgrΕχει γίνει συνώνυμο της Μαρσέιγ, στην οποία αγωνίζεται από το 2013-14, με εξαίρεση μία σεζόν στη Νιουκάστλ (2015-16).

Αγωνιζόμενος κυρίως στα άκρα της επίθεσης ο 27χρονος Φλοριάν Τοβέν, φέτος μετράει 5 τελικές πάσες (και 3 γκολ) σε 9 συμμετοχές πρωταθλήματος, όντας βασικός και αναντικατάστατος.

Με διψήφιο αριθμό στις ασίστ στις 3 από τις 4 πιο πρόσφατες σεζόν, είναι ένας παίκτης που έχει σημαντική συμβολή στο δημιουργικό κομμάτι όχι μόνο φέτος.

1 Χάρι Κέιν Τότεναμ

kane_novibetgrΗ έλευση του Ζοζέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τότεναμ τον έχει κάνει πιο ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή.

Ολα τα προηγούμενα χρόνια το στοιχείο που τον χαρακτήριζε ήταν το γκολ. Οχι πως το έχει χάσει βέβαια, αφού ήδη μετράει 7 γκολ σε 8 συμμετοχές, όμως αυτό που ξεχωρίζει, είναι οι 8 ασίστ που μετράει ήδη φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ.

Οι 8 ασίστ αποτελούν και ρεκόρ καριέρας για τον 27χρονο διεθνή Αγγλο επιθετικό. Το προηγούμενο ήταν 7 ασίστ συνολικά στο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2016-17 ενώ είχε 9 ασίστ συνολικά τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ