el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ vs Τσέλσι: Στέψη και… αγωνία για 4άδα

Η ώρα που όλο το Λίβερπουλ περίμενε εδώ και 30 χρόνια, έφτασε: οι «κόκκινοι» θα παραλάβουν την κούπα του πρωταθλητή μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι (Τετάρτη, 22:15), με τους «μπλε» ωστόσο να έχουν το μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο!

Μετά την πρώτη απώλεια βαθμών στην έδρα της (1-1 με την Μπέρνλι) αλλά και την ήττα στο «Εμιρεϊτς» από την Αρσεναλ, με 2-1, η Λίβερπουλ θέλει να κλείσει τη θριαμβευτική της σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με νίκη.

Απέναντί της, η Τσέλσι. Η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, που βρίσκεται στην 3η θέση, 30 πόντους πίσω, και έχει το κίνητρο να παραμείνει εντός τετράδας, προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 3 Μαρτίου για τον 5ο γύρο του FA Cup, με την Τσέλσι να παίρνει τη νίκη-πρόκριση με 2-0.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

liverpool_novibetgrΔεν θα γίνει με τον κόσμο στο πλευρό της, η στιγμή όμως είναι ιστορική για τη Λίβερπουλ, οι παίκτες της οποίας θα σηκώσουν το τρόπαιο του πρωταθλητή. Υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, οι «μερσεϊσάντερς» διένυσαν μία ονειρική χρονιά, που ασφαλώς δεν αμαυρώνεται από τη μέτρια φόρμα τους μετά την επανέναρξη.

Η ήττα από την Αρσεναλ στέρησε από τη Λίβερπουλ την πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ πόντων (μπορεί να φτάσει μέχρι τους 99), ενώ στο 1-1 με την Μπέρνλι διεκόπη ένα σερί 24 νικών στο «Ανφιλντ». Αυτό που επεκτάθηκε, ωστόσο, είναι το σερί χωρίς ήττα μέσα στην έδρα της (58 ματς – 150 γκολ υπέρ, 33 κατά).

Η φιέστα που θα ακολουθήσει, δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο μυαλό των παικτών, με τον Κλοπ να παραδέχεται πως «δεν είναι το πιο εύκολο παιχνίδι που έχω ετοιμάσει στην καριέρα μου, γιατί μιλάμε για δύο πράγματα. Συνήθως δεν σκέφτομαι κάτι άλλο πέρα από το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε».

ΤΣΕΛΣΙ

chelsea_novibetgrΟ θρίαμβος (3-1) στον ημιτελικό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έφερε τους «μπλε» για 14η φορά στην ιστορία τους στον τελικό του FA Cup, εκεί όπου το επόμενο Σάββατο (1/8) θα αντιμετωπίσουν την Αρσεναλ.

Ηταν η 7η νίκη σε 9 ματς στη μετα-καραντίνα εποχή για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, που σε αυτό το διάστημα έχει υποστεί δύο εκτός έδρας ήττες, από Γουέστ Χαμ (3-2) και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-0).

Η Τσέλσι βρίσκεται ακόμα σε θέση ισχύος, στη μάχη για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη 4άδα, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τη Γουλβς. Και όλα αυτά παρότι αν δεχθεί γκολ στο «Ανφιλντ» θα έχει σημειώσει το χειρότερο παθητικό τερμάτων της σε εκτός έδρας ματς επί εποχής Πρέμιερ Λιγκ!

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Χέντερσον και Μάτιπ παραμένουν εκτός για τη Λίβερπουλ, αντίθετα αναμένεται να επιστρέψει ο Μίλνερ.

O Ν’Γκολό Καντέ λογικά θα προφυλαχθεί από τον Λάμπαρντ στην Τσέλσι, προκειμένου να τον έχει 100% ετοιμοπόλεμο στον τελικό Κυπέλλου.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Στα τελευταία 10 μεταξύ τους στο πλαίσιο της Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι πέτυχε μόνο μία νίκη (5 ισοπαλίες, 4 νίκες η Λίβερπουλ).
  • Η Λίβερπουλ χρειάζεται ακόμα μία νίκη για να κάνει ρεκόρ νικών στην ιστορία της σε μια σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν τα καταφέρει κόντρα στην Τσέλσι, θα έχει ισοφαρίσει το εντός έδρας ρεκόρ (18-1-0) που κατέχουν Τσέλσι (2005-06), Μάντσεστερ Γιουν. (2010-11) και Μάντσεστερ Σίτι (2011-12).
  • Από το Σεπτέμβριο του 2015, με τον Μπρένταν Ρότζερς στο τιμόνι, έχει να υποστεί δύο σερί ήττες η Λίβερπουλ.
  • Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο μετρά 19 ματς πρωταθλήματος στο «Ανφιλντ» δίχως να σκοράρει. Τελευταία φορά τα κατάφερε κόντρα στην Τότεναμ (31/3/2019).
  • Η Τσέλσι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο σε 1 από τα 18 εκτός έδρας παιχνίδια της φέτος, χειρότερη επίδοση από το 1991.

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ