el
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά, Ανάλυση και Παρουσίαση 08/10/2021

Σπουδαία αναμέτρηση το βράδυ της Παρασκευής (08/10, 21:00) στο ΣΕΦ! Ο Ολυμπιακός που έχει… ζεστάνει για τα καλά τον κόσμο του με όσα παρουσιάζει στο παρκέ στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν, υποδέχεται την ισχυρή Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει να «διαγράψει» άμεσα την περσινή κακή της σεζόν σε Ευρωλίγκα και ACB.

Αναμφισβήτητα ο αγώνας που θα γίνει στο Φάληρο συγκεντρώνει – και δικαίως – πάνω του τους περισσότερους προβολείς στο κλείσιμο της 2ης αγωνιστικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες και κορυφαίες αποδόσεις το παιχνίδι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ρεάλ γίνεται πιο συναρπαστικός.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Τι έκαναν στην πρεμιέρα;

Ο Ολυμπιακός την περσινή σεζόν την… πάτησε αρκετές φορές στο «σπίτι» του κι αυτό ήταν το πρώτο «στοίχημα» του Γιώργου Μπαρτζώκα και των παικτών του στο παιχνίδι της 1ης στροφής της κανονικής περιόδου απέναντι στην Μπασκόνια (75-50). Το ζητούμενο, λοιπόν, ήταν οι «ερυθρόλευκοι» να δείξουν ότι το έμαθαν το μάθημά τους και αν κρίνουμε από την εικόνα τους κόντρα στους Βάσκους στόχος επετεύχθη.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν από την πρώτη περίοδο και δεν έδωσαν το παραμικρό περιθώριο στο σύνολο του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να τους αμφισβητήσει.

Μεστή εμφάνιση από τον Σάσα Βεζένκοφ με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, πολύ ουσιαστικός ο Γάλλος γίγαντας Μουσταφά Φολ (11 π., 5/6 δίποντα), από κοντά ο Κώστας Σλούκας (10 π., 5 ασίστ), ενώ ο Παπανικολάου απέδειξε πόσο έλειψε πέρυσι από τον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα, καθώς κάνει «δουλειές» στο παρκέ που δεν καταγράφονται σε κάποια στατιστική κατηγορία, όμως είναι πολύ κομβικές για την λειτουργία της ομάδας του, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται στο πίσω μέρος του παρκέ.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεάλ έκανε μία χαψιά την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (82-69).

Οι Μαδριλένοι «κατάπιαν» τους Τούρκους με το… καλημέρα (32-15 το επιμέρους σκορ στο φινάλε της 1ης περιόδου), με τον Λάσο να ρίχνει στο παρκέ τους 11 από τους 12 παίκτες της αποστολής (δεν έπαιξε μόνο ο ταλαντούχος γκαρντ Κάρλος Αλοθέν).

Τη… δουλειά για την Ρεάλ έκαναν ο ποιοτικός Γάλλος πόιντ γκαρντ Τομάς Ερτέλ (15 π., 4 ριμπ., 3 ασίστ), ο επίσης Γάλλος, δυναμικός φόργουορντ, Γιαμπουσέλε (15 π., 4 ρ., 4 ασ.), ενώ ο σέντερ Ταβάρες ήταν κυρίαρχος στο «ζωγραφιστό» με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Προγνωστικά & Απουσίες 08/10/2021

Στις δηλώσεις του για την αναμέτρηση της Παρασκευής, ο κόουτς Μπαρτζώκας αποθέωσε τους Μαδριλένους χαρακτηρίζοντάς τους ως την πιο έτοιμη ομάδα στην Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βάθος του πάγκου τους, σημειώνοντας ότι η Ρεάλ διαθέτει 15-16 παίκτες πρώτης γραμμής.

Ο 56χρονος τεχνικός γνωρίζει καλά ότι η δοκιμασία που έχει μπροστά της η ομάδα του είναι μία από τις πιο δυνατές της σεζόν που ξεκίνησε. Είναι ο ορισμός του κρας τεστ.

Επίσης, γνωρίζει ότι οι παίκτες του θα βρουν μπροστά τους κορμιά και αθλητές που είναι πολύ δύσκολο να υπερισχύσεις στο ένας εναντίον ενός. Οι «ερυθρόλευκοι» για να έχουν τύχη για το ροζ φύλλο θα πρέπει να βγάλουν σκληράδα στο παρκέ και να «ματώσουν» στην άμυνα.

Με δεδομένο ότι η Ρεάλ στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου έχει κρατήσει χαμηλά όλους τους αντιπάλους της το Under 155,5 πόντοι σε απόδοση 1.90 στη Novibet έχει αξία.

Με καλό μάτι βλέπουμε το Over 10,5 π. του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος καλείται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στους «ερυθρόλευκους» με το πολύ καλό περιφερειακό σουτ που διαθέτει, ενώ εξαιρετικό βρίσκουμε το Over 0,5 τρίποντο του Τόμας Γουόκαπ σε απόδοση 1.75.

Τέλος, δεν περνάει απαρατήρητο το Over 4.5 ριμπάουντ του Γιαμπουσέλε (σε απόδοση 1.87), με τον φόργουορντ της Ρεάλ να «φωνάζει» παρών σε όλες τις διεκδικήσεις ριμπάουντ.

Οσον αφορά το ιατρικό δελτίο των δύο ομάδων, δεν προέκυψε κανένα φρέσκο «αγκάθι» για τους δύο προπονητές.


Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης: Ανάλυση & Στατιστικά 08/10/2021

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σούταραν με τα καλύτερα ποσοστά στην πρεμιέρα, όμως όπως προαναφέραμε αυτό που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι με την Μπασκόνια ήταν η τρομερή προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Το… κοντέρ του Ολυμπιακού έγραψε 8/27 τρίποντα (29.6%), ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εκτέλεσε μόλις 8 βολές ευστοχώντας στις 5 (62.5%). Επίσης, θετικό «σημάδι» για τον Γ. Μπαρτζώκα οι 20 ασίστ, τα 11 κλεψίματα και φυσικά τα μόλις 6 λάθη!

Οσο για την Ρεάλ τελείωσε το ματς απέναντι στην Εφές με 34.3% έξω από τα 6.75 μ. (12/35) και με το εντυπωσιακό 64.5% στα δίποντα (20/31). Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, δηλαδή, επιχείρησαν περισσότερα σουτ τριών πόντων από ότι για δύο.

Στον τομέα των ασίστ ήταν καλοί μοιράζοντας 19, όμως στα λάθη η… κατάσταση ξέφυγε (16) κι αυτό ήταν το μοναδικό «μελανό» σημείο στην εμφάνιση των Μαδριλένων.


Διαβάστε ακόμα…

Ουσιαστική & Εγκαιρη Συνδρομή από τη Novibet & τον Γιάννη Αντετοκούνμπο


 

Ευρωλίγκα σεζόν 2021/22: Προγνωστικά και Ειδικά Στοιχήματα

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ