el
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 13/03/2022

Τα λάθη απαγορεύονται στην εκκίνηση των πλέι οφ και το παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ στη Λεωφόρο (13/03, 19:30) είναι οριακό και για τις δύο ομάδες παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 1η αγωνιστική.

Το «τριφύλλι» ξεκινάει από την 5η θέση (42 βαθμούς) και για να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα της έδρας του.

Από την αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ (3η με 46 βαθμούς) νιώθει πλέον καυτή την ανάσα του Άρη και ψάχνει μια νίκη σε ντέρμπι προκειμένου να δώσει απαντήσεις στους επικριτές της και παράλληλα να μην μπει σε περιπέτειες σχετικά με την έξοδο στα σαλόνια της Ευρώπης.

Η επιστροφή των 6 βαθμών από το CAS έφερε τα πάνω κάτω στη βαθμολογία, αφού οι Θεσσαλονικείς (4οι με 45 βαθμούς) μπήκαν σφήνα ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και διεκδικούν με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό!

Το ματς στη Λεωφόρο παίζει εδώ με Bet Builder, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League.

 


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Ανάλυση, Παρουσίαση 13/03/2022

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με νίκη την κανονική διάρκεια της Super League περνώντας από το Περιστέρι χάρη σε δύο γκολ του Παλάσιος (2-0 τον Ατρόμητο).

Ωστόσο, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους πράσινους, αφού πρέπει να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play off με προορισμό να καλύψουν το βαθμολογικό μειονέκτημα στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στο τριφύλλι μετρούν ήδη 4 σερί σεζόν εκτός Ευρώπης, αφού τελευταίο τους ματς ήταν αυτό κόντρα στην Μπιλμάο τον Αύγουστο του 2017 και θέλουν φέτος να βάλουν τέλος στον εφιάλτη επιστρέφοντας στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

 

Οι ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν το καθήκον τους στην τελευταία αγωνιστική. Μετά το άνετο 3-0 επί της ΑΕΚ, πήραν ακόμη μία νίκη στο Περιστέρι (0-2 Video), επί του Ατρομήτου. Ο Παλάσιος οδήγησε και πάλι εκ του ασφαλούς το «τριφύλλι» πετυχαίνοντας και τα δύο τέρματα. Μάλιστα νωρίτερα, οι «πράσινοι» είχαν χάσει και πέναλτι με τον Αϊτόρ.

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στα play off με απόσταση τεσσάρων βαθμών από την τρίτη ΑΕΚ και τριών βαθμών από τον τέταρτο Άρη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών, κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

«Έχω περισσότερες ευθύνες από όλους τους υπόλοιπους, σε αυτά τα παιχνίδια μπορεί να έχουμε λίγο παραπάνω νεύρα. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε να έχουμε.

Για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι πρέπει να είμαστε πολύ-πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο», δήλωσε ο Σέρβος προπονητή σ’ ένα μίνι απολογισμό που έκανε για το φινάλε της κανονικής περιόδου, ενώ για την έναρξη των πλέι οφ, τόνισε:

«Μας περιμένουν δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι αποδείξαμε και με ΑΕΚ και Ατρόμητο ότι έχουμε βάθος στον πάγκο για να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού».

Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει τη χαμένη αγωνιστική της ταυτότητα, αν και κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης. Οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν πίσω τους την ήττα από τον Παναθηναϊκό και πήραν σημαντική νίκη επί των Αρκάδων.

Ενδιάμεσα βέβαια έγινε το ηλεκτροσόκ στον πάγκο, αφού αποχώρησε ο Αργύρης Γιαννίκης κι ανέλαβε ως υπηρεσιακός μέχρι το φινάλε της σεζόν ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

 

Ο τελευταίος δούλεψε αρκετά στον τομέα της ψυχολογίας και φρόντισε να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν ότι είναι όλοι απαραίτητοι εν όψει των δέκα αναμετρήσεων των play off.

Η πρεμιέρα του Οφρυδόπουλου με τον Αστέρα στέφθηκε με νίκη. Αυτό έφερε χαμόγελα, όμως το ζητούμενο είναι πλέον η νίκη στο ντέρμπι, προκειμένου η «Ένωση» να μην μπλέξει σχετικά με την έξοδο στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που η ΑΕΚ δεν πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θα μιλάμε για… καταστροφή, αφού υπενθυμίζουμε ότι τη νέα σεζόν θα μπει και στο νέο της γήπεδο!

«Είναι η ευκαιρία μας αυτά τα ματς που ακολουθούν, όλα τα ντέρμπι, για να αλλάξουμε την εικόνα μας και να τη διορθώσουμε ως το τέλος. Πρέπει να το βλέπουμε ως τέτοια, ως ευκαιρία, ότι τώρα αρχίζει το καλό και να πετύχουμε», υποστήριξε ο Αραούχο ενόψει των αναμετρήσεων στα πλέι οφ.

Από την πλευρά ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, υποστήριξε: «Προερχόμαστε από μια δύσκολη νίκη, η οποία είναι κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς. Ανακτήσαμε τη χαμένη μας ψυχολογία. Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα η πίεση είναι μεγάλη, πόσο μάλλον σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ.

Σκεφτόμαστε μόνο τα ματς στα πλέι οφ, προκειμένου να κρατήσουμε τη διαφορά και να πάρουμε μία θέση που οδηγεί στην Ευρώπη».


Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 13/03/2022

  • 70 ντέρμπι έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό και το τριφύλλι μετράει 31 νίκες, 28 ισοπαλίες και 11 ήττες.
  • Ευνοϊκή παράδοση έχει δημιουργήσει η ΑΕΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα play off. Συγκεκριμένα η Ένωση μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στη Λεωφόρο το 2020 (1-3) και το 2021 (0-1).
  • Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στη Λεωφόρο και με γκολ 27-6. Στα 13 εντός έδρας ματς είχε 7 Under και μόλις 3 Over.
  • 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες με 19-16 γκολ ήταν ο απολογισμός της ΑΕΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
  • Από μια νίκη πανηγύρισαν φέτος Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στο μεταξύ τους ντέρμπι. Η «Ένωση» επικράτησε στο ΟΑΚΑ 1-0 με γκολ του Σιμάνσκι, ενώ πριν 15 ημέρες ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 με σκόρερ του Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδη. Και τα δύο ματς έληξαν No Goal.
  • Σε εξαιρετική φόρμα είναι ο Παλάσιος, ο οποίος στα τελευταία 4 παιχνίδια του Παναθηναϊκού μετράει ισάριθμα γκολ, ενώ συνολικά έφτασε 10 και είναι πρώτος σκορερ του «τριφυλλιού».
  • Στα 10 τελευταία αθηναϊκά ντέρμπι ανεξαρτήτως έδρας η προϊστορία είναι ισορροπημένη. Ο Παναθηναϊκός μετράει 3 νίκες (3-2, 1-2, 3-0), η ΑΕΚ 4 (1-0, 1-3, 0-1, 1-0), ενώ τρία ματς έληξαν ισοπαλία, όλα με σκορ 1-1.

pao aek1 novibet

 

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Προγνωστικά 13/03/2022

Αναμένουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό που είδαμε πριν δυο βδομάδες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός «καίγεται» για τη νίκη και θα παίξει υπό πίεση, ενώ η ΑΕΚ ουσιαστικά θα μπει στη Λεωφόρο με στόχο να μην χάσει.

Η «Ενωση» δεν πρόκειται να παρουσιάσει τη αδιάφορη εικόνα που είχαν οι παίκτες της με τον Γιαννίκη, αφού το κλίμα βελτιώθηκε με την έλευση του Οφρυδόπουλου.

Ερωτηματικό αποτελεί για τους «πράσινους» ο τρόπος που θα λειτουργήσει η άμυνα, αφού εκτός τέθηκε ο Βέλεθ, ενώ η απουσία του Αλεξανδρόπουλου ενδέχεται να φρενάρει την ενέργεια του «τριφυλλιού» στο κέντρο. Επιθετικά ο Καρλίτος θα πέσει στα βαθιά, αφού ο Ιωαννίδης λόγω προβλήματος δεν μπήκε στην αποστολή.

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Παλάσιος, ο οποίος αναμένεται και πάλι να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΚ, ενώ και ο Αραούχο είναι ικανός να δείξει την ηγετική του στόφα.

ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ (GOAL) ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 2.00

H ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 3.15 ΣΤΗ NOVIBET

FUN BET ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 6.50 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ 1-1

 

 


Παναθηναϊκός: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/03/2022

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Σέρβος τεχνικός περίμενε μέχρι τελευταία στιγμή τον Φραν Βέλεθ, όμως ο βασικός στόπερ του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα κι έμεινε εκτός. Ανέβασε στροφές ο Σένκεφελντ που θα παίξει με τον Σάρλια δίπλα του στο κέντρο της άμυνας, ενώ τιμωρημένος είναι ο Αλεξανδρόπουλος. Σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε, αφού ο Ιωαννίδης ένιωσες ενοχλήσεις στη γάμπα κι έμεινε εκτός αποστολής. Αυτό σημαίνει ότι θέση στην κορυφή της επίθεσης θα πάρει ο Καρλίτος.

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Διούδης – Σάντσες, Σάρλια, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ – Ρούμπεν, Βιγιαφάνες (Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς – Αϊτόρ, Παλάσιος, Καρλίτος.

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 13/03/2022

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί την Κυριακή στο «Απ. Νικολαΐδης» χωρίς τους Σιμάνσκι, Βράνιες που είναι τιμωρημένοι. Δύσκολα θα είναι έτοιμος ο Σάκχοφ, ο οποίος έχασε μερικές προπονήσεις. Αντίθετα, υπολογίζονται κανονικά οι Στάνκοβιτς, Λιβάι Γκαρσία και Αραούχο.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Στάνκοβιτς – Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί –  Σιμόες, Χατζισαφί – Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ – Αραούχο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Μαυροβούνιος, Νίκολα Νταμπάνοβιτς



Διαβάστε ακόμα… 

top50 novibet

Οι 50 καλύτεροι ποδοσφαιριστές όλων των εποχών


the damned united novibet

Οι 10 καλύτερες ταινίες για ποδόσφαιρο

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ