el
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Προγνωστικά, Ανάλυση, Παρουσίαση 01/05/2022

Το ντέρμπι «δικεφάλων» ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των playoffs της Super League με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί την ΑΕΚ (21:00) στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» επιστρέφουν στο γήπεδό τους μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με το κλίμα λοιπόν να είναι εξαιρετικό αναμένεται σε ακόμη ένα παιχνίδι μεγάλη προσέλευση από τον κόσμο της ομάδας.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους θέλοντας να «σφραγίσουν» το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καθώς πλέον βρίσκονται εκτός ζώνης και οι ισορροπίες είναι λεπτές.

Με 500+ αγορές στη Novibet, ειδικά στοιχήματα και ενισχυμένες αποδόσεις, η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική!

Το μεγάλο ματς παίζει εδώ με Bet Builder, 0% γκανιότα, ενισχυμένες αποδόσεις και κορυφαία στοιχήματα στο live!

Τώρα αρχίζει το ματς στη Super League!

 


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ανάλυση & Παρουσίαση 01/05/2022

Επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου στα χέρια του! Ύστερα από μια πολύ οριακή μάχη και στον δεύτερο ημιτελικό μετά το 0-0 της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ πέρασε τον Ολυμπιακό με το 1-1 της παράτασης και στις 21 Μαΐου θα διεκδικήσει τον τίτλο στον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι «ασπρόμαυροι», όπως και οι αντίπαλοί τους, πήγαν σε ένα αρκετά συντηρητικό πλάνο στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν γενικά κακό. Στο δεύτερο ο ρυθμός ήταν πολύ καλύτερος, η ομάδα του Λουτσέσκου ελαφρώς καλύτερη όμως δεν κατάφερε να βρει γκολ και το 0-0 οδήγησε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Ελ Αραμπί αξιοποίησε το λάθος του Πασχαλάκη κι άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 105’, όμως η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και η όμορφη ομαδική προσπάθεια στο 109’ οδήγησε στο «χρυσό» εκτός έδρας γκολ του Τσόλακ που χάρισε την πρόκριση.

«Είναι μία τεράστια σεζόν για εμάς και σε διάρκεια και σε ικανοποίηση. Ήταν στόχος μας ο τελικός και θα είμαστε εκεί. Ξέρουμε ότι έχουμε δώσει πολλά παιχνίδια με φρέσκους αντιπάλους. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με ομάδες όπως ο Άρης ή ο Παναθηναϊκός, να δίνεις δύο ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό και δύο ματς με τη Μαρσέιγ για το Europa Conference League. Είναι μία κατάσταση που μας έχει πληγώσει πολύ με τους τραυματισμούς, αλλά μας έχει δώσει ικανοποίηση. Έρχονται φρέσκες ομάδες απέναντί μας, αλλά παλεύουμε», ήταν τα λόγια του Ραζβάν Λουτσέσκου.

paok aek3 novibet

Στην ΑΕΚ οι μέρες του Πάσχα πέρασαν με κάποια σχετική ηρεμία στο αγωνιστικό. Οι υποχρεώσεις πριν τη διακοπή έκλεισαν με τεράστια σημασίας νίκη στην έδρα του ΠΑΣ (2-3), η οποία ήταν και η πρώτη της ομάδας στα playoffs. Βέβαια δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. Δεν γίνεται να υπάρξει καθώς η κατάσταση είναι εντελώς οριακή στη βαθμολογία.

Η «Ένωση» βρίσκεται στην 5η θέση σε ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό στους 51βαθμούς, όμως οι «πράσινοι» υπερτερούν. Την ίδια ώρα ο Άρης είναι στην 3η θέση με 53 και αυτή την αγωνιστική έχει ματς στη Λεωφόρο. Οι «κιτρινόμαυροι» μπαίνουν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι καθώς το ματς στην Τούμπα αλλά και τα αμέσως επόμενα στο ΟΑΚΑ κόντρα στο «Τριφύλλι» και τον ΠΑΣ ενδέχεται να αποδειχτούν καθοριστικά για τη συνέχεια.

paok aek6 novibet

Παράλληλα, η αναζήτηση για τον προπονητή που θα βάλει την ομάδα στο νέο γήπεδο, όχι μόνο προχώρησε, αλλά ολοκληρώθηκε. Όπως επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ, η ΑΕΚ ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο σεζόν με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη μία. Μάλιστα, ο Αργεντινός τεχνικός δεν αποκλείεται να προλάβει να βρεθεί στην Τούμπα και να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα του ομάδα.


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στατιστικά & Προϊστορία 01/05/2022

  • Φέτος έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές! Τρεις για το πρωτάθλημα, δύο για το Κύπελλο, με την ομάδα του Λουτσέσκου να μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Στα τρία από τα πέντε ματς σκόραρε ο Γιασμίν Κούρτιτς.
  • Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ ήταν στην Τούμπα στα playoffs του 2020 με σκορ 0-2! Από τότε ο ΠΑΟΚ τρέχει αήττητο σερί έντεκα αγώνων (7-4-0).
  • Δύο σερί ήττες μετράει ο ΠΑΟΚ στα playoffs κόντρα σε Παναθηναϊκό (2-1) και Άρη (1-0) εκτός έδρας.

paok aek8 novibet

  • Αήττητος στην Τούμπα στα τελευταία εννιά ματς πρωταθλήματος (7-2-0) είναι ο «δικέφαλος του Βορρά»
  • Το Under 2.5 Γκολ έχει επιβεβαιωθεί στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας του Λουτσέσκου.
  • Η ΑΕΚ είναι αήττητη στις τρεις τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις της (1-2-0). Σε όλες έχει επιβεβαιωθεί το Goal/Goal.
  • Η «Ένωση» δέχεται γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της.

paok aek2 novibet

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Προγνωστικά 01/05/2022

Η ψυχολογία του ΠΑΟΚ είναι στα ύψη ειδικά μετά την πρόκριση κόντρα στον Ολυμπιακό. Παράλληλα, ο… αέρας της ομάδας του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ ενδεχομένως να παίξει το ρόλο του, όμως οι φιλοξενούμενοι είναι σε θέση να έχουν περισσότερες ανάσες και λιγότερα προβλήματα. Έχοντας πιο ισχυρό κίνητρο μπορούν να «σπάσουν» τον φαβοριτισμό των γηπεδούχων.

ΤΟ COMBO BET X2 & UNDER 3.5 EXEI ΛΟΓΙΚΗ. ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ 2,00 ΣΤΗ NOVIBET

Το τελευταίο διάστημα ο Οφρυδόπουλος «φορτώνει» πολύ τις πτέρυγες της ομάδας του, με τους Τσούμπερ και Γκαρσία να παίρνουν περισσότερες προσπάθειες έχοντας μεγαλύτερη βοήθεια από τα μπακ. Η ΑΕΚ από τα άκρα θα πιέσει τον ΠΑΟΚ, που έχει ζητήματα στις θέσεις των μπακ.

Το OVER 4.5 KΟΡΝΕΡ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ 2,10 ΣΤΗ NOVIBET

Χωρίς τον Αραούχο, ο παίκτης που θα κληθεί να τραβήξει μεγαλύτερο κουπί επιθετικά είναι ο Τσούμπερ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός έχει πάει καλά σε όλα τα ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς βρίσκει περισσότερο ελεύθερο γήπεδο σε σχέση με άλλους αντιπάλους.

Ο ΤΣΟΥΜΠΕΡ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ. ΤΟ ΝΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ 4,50


ΠΑΟΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/05/2022

Καθόλου εύκολη δεν είναι η θέση που βρίσκεται ο Λουτσέσκου ενόψει ντέρμπι. Καλείται να διαχειριστεί τις πολλές απουσίες σε συνδυασμό με την κόπωση των ποδοσφαιριστών του από την παράταση που προηγήθηκε μαζί με τα συνεχή ματς. Εκτός σίγουρα είναι οι Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί, Ζαμπά και Μπίσεσβαρ όπως και ο Αουγκούστο, που αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ενώ βρισκόταν στον πάγκο ύστερα από την αναγκαστική αλλαγή του. Αμφίβολοι παραμένουν οι Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας και Μίτριτσα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ – Μουργκ, Σβαμπ – Τέιλορ, Σοάρες, Ζίβκοβιτς – Τσόλακ

paokaek4novibet

ΑΕΚ: Νέα, Απουσίες & Ενδεκάδα 01/05/2022

Μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ με τον Σέρχιο Αραούχο, που υπέστη βαριά θλάση και όλα δείχνουν ότι θα χάσει το υπόλοιπο των playoffs. Τουλάχιστον επιστρέφει ο Ανσαριφάρντ, o oποίος θα βρεθεί στην κορυφή και θα αφήσει εκτός τον Άμραμπατ. Ερωτηματικό αποτελεί ο σχηματισμός, καθώς το 4-3-3 στα Γιάννενα λειτούργησε ικανοποιητικά και υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες διατήρησής του. Ο Βράνιες είναι έτοιμος, ωστόσο, η κακή κατάσταση που βρίσκεται σε συνδυασμό το μη λειτουργικό δίδυμο με τον Τζαβέλλα δίνουν περισσότερες πιθανότητες στον Μήτογλου για το αρχικό σχήμα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Στάνκοβιτς – Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Κριχόβιακ, Σιμάνσκι, Μάνταλος – Γκαρσία, Τσούμπερ, Ανσαριφάρντ

 

 

Δημοφιλή Άρθρα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ