Οδηγός στοιχήματος στο Under / Over

Η πρόβλεψη του νικητή μίας αναμέτρησης παραμένει βασικό ποντάρισμα για τους παίκτες του στοιχήματος. Υπάρχουν όμως πολλά ακόμα δημοφιλή πονταρίσματα όπως το Under Over που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των παικτών και αποτελούν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης ενός αγώνα. Το Under Over στοίχημα είχε ταυτίσει με τον αριθμό των γκολ ωστόσο η μεγάλη απήχηση στον κόσμο το έφερε σύντομα και σε άλλες αγορές όπως τα κόρνερ και οι κάρτες. Σήμερα το συγκεκριμένο ποντάρισμα χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα αθλήματα προσφέροντας δεκάδες στοιχηματικές κατηγορίες στις online εταιρίες.

Τι είναι το Under Over Στοίχημα

Το Under Over είναι από τα πλέον δημοφιλή στοιχήματα τόσο στο διαδίκτυο όσο και στα επίγεια πρακτορεία. Ο τζίρος που προσελκύει είναι τεράστιος καθώς σας δίνει το περιθώριο να στοιχηματίσετε σε έναν αγώνα χωρίς να σας νοιάζει ο τελικός νικητής. Αν και η αγορά του under over έχει συνδέσει το όνομά της με τον αριθμό των γκολ εντούτοις θα την συναντήσετε και σε άλλα πεδία όπως οι κάρτες, τα φάουλ, τα κόρνερ ή ακόμα και σε compo bets με υψηλότερες αποδόσεις.

Η ζήτηση του under over από την πλευρά των παικτών πολύ σύντομα το έφερε και σε άλλα αθλήματα όπως το Μπάσκετ, το τένις, το Βόλεϊ κ.α. Πλέον βρίσκει εφαρμογή σε κάθε στατιστική κατηγορία με τα στοιχήματα σε πόντους, games, σετ και συνδυαστικά στοιχήματα να ξεπερνούν κατά πολύ τους τζίρους στη βασική κατηγορία του νικητή αγώνα. Αν και πρόκειται για ένα χαρακτηριστικo απλό στην τοποθέτησή του στοίχηματος, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους παράγοντες που το επηρεάζουν και έχουν να κάνουν με:

  • Την προϊστορία των δύο ομάδων: Η μελέτη των στατιστικών στοιχείων και δη της προϊστορίας φανερώνει πολλές φορές την τάση των ομάδων να σκοράρουν ή όχι στα μεταξύ τους παιχνίδια. Εντοπίστε παιχνίδια που ανοίγει εύκολα το σκορ ή αντίθετα ομάδες που δίνουν μεγάλη σημασία στην αμυντική τους λειτουργία και αποκτήστε πλεονέκτημα με το under over στοίχημα.
  • Αγωνιστική κατάσταση των ομάδων: Δώστε μεγάλη προσοχή στην φόρμα των δύο ομάδων και συγκρίνετε την ευκολία με την οποία βρίσκουν δίχτυα στα τελευταία τους παιχνίδια. Τα γκολ υπέρ και κατά σίγουρα θα σας δώσουν εικόνα για τον τρόπο που οι ομάδες αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια τους.
  • Κρισιμότητα του αγώνα και σχέσεις των δύο ομάδων: Μία ομάδα αντιμετωπίζει διαφορετικά έναν αγώνα ανάλογα με την κρισιμότητά του. Όχι ότι η παραπάνω σημείωση αποτελεί κανόνα αλλά είναι μία συνθήκη που συμβαίνει στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Η χαλαρότητα ενός φιλικού αγώνα μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα σκορ ενώ αντίθετα η κρισιμότητα ενός ευρωπαϊκού ματς μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να έχετε άποψη για τις σχέσεις των δύο ομάδων καθώς μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη για τη διεύρυνση του σκορ.
  • Γηπεδικές συνθήκες και καιρικά φαινόμενα: Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου και οι καιρικές συνθήκες είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Σε κακούς αγωνιστικούς χώρους και ειδικά υπό άσχημες καιρικές συνθήκες οι ομάδες περιορίζονται σε παθητικό ρόλο και τα χαμηλά σκορ έχουν την τιμητική τους. Καλό είναι να έχουμε εικόνα των συνθηκών πριν τοποθετήσουμε τα πονταρίσματά μας.
  • Πρωτάθλημα και κατηγορία αγώνα: Είναι γενικότερα αποδεκτό πως υπάρχουν πρωταθλήματα τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ όπου οι ομάδες αρέσκονται στο επιθετικό παιχνίδι. Σε αγώνες της Premier League η της Bundesliga σημειώνονται πολλές φορές περισσότερα από 2 τέρματα. Το ίδιο συμβαίνει και σε αναμετρήσεις μπάσκετ στην Ισπανία ή την Ιταλία με τις ομάδες να πετυχαίνουν μεγάλα σκορ. Αντίθετα σε πρωταθλήματα χαμηλότερης δυναμικής, όπως η Superleague, παρατηρούμε χαμηλά σκορ και κατ’ επέκταση under σε χαμηλές τιμές.

Πως μπορούμε να στοιχηματίσουμε με Under Over

Όπως προαναφέραμε το over under στοίχημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους παίκτες και δεν περιορίζεται αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο. Βρίσκει εφαρμογή γενικότερα σε όλα τα σπορ και σε αποδόσεις ιδιαίτερα ελκυστικές σε pre-game και ζωντανό στοίχημα.

  • Over Under στοίχημα στο Ποδόσφαιρο: Οι αγορές που βρίσκουμε στο ποδόσφαιρο είναι πολλές και έχουν να κάνουν κυρίως με αγορές όπως τα γκολ, οι κάρτες και τα κόρνερ. Φυσικά under/over συναντάμε και σε combo bets με αξιοσημείωτες αποδόσεις. Τα όριο στο under ή over προκύπτουν από συγκεκριμένους αλγόριθμους και ως two way στοίχημα έχουν μικρότερη γκανιότα από ότι η πρόβλεψη του νικητή της αναμέτρησης. Για παράδειγμα έχουμε τον αγώνα πρωταθλήματος ανάμεσα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Το over / under 2,5 γκολ ανοίγει στο 1.75 όπως φαίνεται παρακάτω. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχήματα στο 1.5 γκολ, 3,5 γκολ και πάνω με αντίστοιχες αποδόσεις ανάλογα τις προβλέψεις σας

Ανάλογα μπορείτε να επιλέξετε την αγορά των κόρνερ και να ποντάρετε στο over under πάντα με βάση τα στατιστικά του αγώνα.

  • Over Under στοίχημα στο Μπάσκετ: Μία ακόμα αγορά που βρίσκει εφαρμογή το over under στοίχημα. Προτιμάται κυρίως στους πόντους της αναμέτρησης ενώ αρκετές φορές θα το επιλέξουμε σε ατομικά ή ομαδικά στατιστικά όπως οι ασίστ, τα ριμπάουντ και τα συνδυαστικά στοιχήματα. Οι αποδόσεις είναι αρκετά καλές και μπορούν να συνδυαστούν σε παρολί ή σύστημα. Στο παιχνίδι Euroleague για παράδειγμα ανάμεσα σε Μιλάνο και Ολυμπιακό το όριο πόντων που δίνεται είναι οι 156 πόντοι. Άρα ποντάρουμε στο over 156.5 όταν πιστεύουμε πως θα επιτευχθούν από 157 πόντοι και πάνω στην αναμέτρηση ή αντίθετα under 156,5 όταν θεωρούμε πως θα σημειωθούν λιγότεροι ή ίσοι με 156 πόντους.

  • Over Under στοίχημα στο Τένις: Ένα σπορ που γνωρίζει ιδιαίτερη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και προσελκύει στοιχηματικά μεγάλο αριθμό παικτών. Το over under στοίχημα στο τένις χρησιμοποιείται σε αγορές όπως αυτές των σετ, των games ή ατομικά στατιστικά όπως ο αριθμός των άσσων που θα σημειώσει ένας παίκτης. Στο live στοίχημα οι αποδόσεις και τα στοιχήματα μεταβάλλονται ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα και με τη χρήση του cash out μπορείτε να κλειδώσετε κέρδη πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης

Θα μπορούσαμε να παρουσιάσουμε πολλά ακόμα σπορ στα οποία υπάρχει το over under στοίχημα και μάλιστα σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το under over μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο τελικό αποτέλεσμα όσο και σε αυτό του 1ου και 2ου ημιχρόνου, των επιμέρους περιόδων στο μπάσκετ ή σε κάθε σετ ενός αγώνα τένις ή βόλεϊ. Με τη σωστή μελέτη των στατιστικών και την ποικιλία στοιχηματικών επιλογών στο under over μπορείτε να μπορείτε πραγματικά να σώσετε αξία στα κουπόνια σας.

[rtbs name=”sports-betting-glossary”]